Je riziko koupě čínského klonu místo originálu u jističů běžných značek?
Jan Palička:
Citace: Michal Hl. 05.03.2024, 11:33
Jak to dopadlo... vypínač jsem objednal a dorazil. Přišel zabalený v neoriginálním kartonu, ale těžko říct, jestli se prodávají po jednom nebo krabice po x kusech. Vypadá nový, nepoškozený, nepoužitý.
Mne by tedy zrovna u takovýchto výrobků zarazila ta absence originálního obalu. Pokud vím, že výrobce bali tento výrobek po kuse do krabice, pak jediným důvodem, aby krabice byla od někoho jiného, je nějaká minulá nastalá situace mezi výrobcem a mnou, která vůbec nemusí být pro výrobek příznivá - to, že jich někdo koupil 300 a teď je vyprodává není důvodem. Pokud je baleno po více kusech, pak e-shopy nepoužívají krabičky na míru, to by při expedici zdržovalo, ale nasypou do krabice větší a utemují vložkou.
Citace: Juraj Rojko 26.02.2024, 11:24
....... Osobně také nakupuji zásadně ve známých českých velkoobchodech, ale zrovna u Schneidera jsem jednou udělal výjimku, když jsem potřeboval chránič typu B a v německém eibabo byl nejen o 6 tisíc(!) levnější, ale také na rozdíl od tuzemských velkoobchodů byl okamžitě k dispozici. To byla kombinace, které nešlo odolat. Podle všecho to je originál...
Zrovna u eibmarktu (= eibabo) bych se nebál ničeho, ti opravdu prodávají originály, leč díky velikosti a obratu mají lepší vyjednávací pozici a nechávají si asi i menší marži než klasické velkoocbchody. Obdobným dodavatelem je Conr ...., který ceny u nás tvoří přepočtem z německých nákupních a také neprodáva "fejky".
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana