Je riziko koupě čínského klonu místo originálu u jističů běžných značek?

(1/4) > >>

Michal Hl.:
Sem tam sháním nějaký méně běžný (z pohledu elektroinstala ce v RD) jistič, vypínač nebo něco takového a narážm až na hodně velké rozdíly v cenách. Příklad schneider 100A jistič nejlevnější v eshopu 2800, allegro 2200. To bych ještě tak pochopil. Pak ale třeba hager vypínač 80A v eshopech 1600, allegro za 600. U obou z obchodu, nový s fakturou, žádný bazar či vymontovaný. Ten schneider jsem koupil, vypadá nově, nepoužitě a funguje. Teď koukám na ten vypínač a přemýšlím, jestli ho vzít nebo ne, protože mi cena přijde až podezřele nízká. To mě přivedlo k myšlence, že když číňan je schopný zkopírovat všechno a potisk na to dát také jakýkoliv, jestli je tam riziko, že je to čínský klon a ne originál. Setkal se někdo s tím, že by se prodávaly čínské klony nebo to u tohoto typu zboží zatím nehrozí?

Miroslav Minařík:
Pokud to kupujete u seriózního dodavatele, nikoliv nějakého no-name e-shopu, pak si jistý být můžete.

Jirka Š. Svejkovský:
Rozdíl je jednoduchý.
Zatímco originální výrobce vám zaručí parametry svého výrobku, alternativní "číňan" se o to ani nepokusí.
U prvků elektrické instalace to může být dost zásadní pro vaše bezpečí. Nechcete vyhořet, že ne?

Mimochodem, Allegro není obchod, ale tržiště. Za svůj výrobek tak ručí třetí strana o které toho moc nevíte. Měli by kontrolovat, zda dodavatel neporušuje nějaká pravidla platná u nás. Nejspíš to i dělají, otázka je, s jakým úspěchem.

Michal Hl.:
Tak samozřejmě, že tam nechci dát čínský klon. To bych tam už rovnou mohl dát tomzn či jinou čínu za pade. Spíš mi jde o to, jestli se už někdo setkal s tím, že viděl někde čínskou kopii, která se tvářila jako originál. Přeci jen třeba víc bych to čekal u B16 jističe, kterého se prodají spousty, nebo (jističo)chrániče, kde lze dosáhnout většího cenového rozdílu ,  než třeba ten vypínač.

Vím, že allegro je něco jako mall/amazon a další. Prostě mi nejde do hlavy ta cena. Zde je na allegro firma, hodnocení má  99.6 % pozitivní, což působí dobře. Jak to ale, že v českých eshopech je všude cena za hager SBN380  1500-1700 a tady jen 600, pokud by to měl být fakt nový originál. To mi přijde levné i na nepoužitou vratku z nějaké stavby. Nechci dávat odkaz kvůli reklamě, ale na allegro je ten vypínač jen u jednoho prodejce, kdyby se chtěl někdo podívat.

Miloslav Stehno:
Stejný prodejce tento vypínač inzeruje i na Ebay, i tam má 100 % hodnocení (prodejce). Stejná cena, stejné množství... Je možné, že se "levně" dostal k těmto vypínačům a teď se jich prostě "zbavuje".
Koupil bych přes Ebay s veškerými výhodami pro případné řešení nastalého problému.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana