Je rozdíl mezi výchozí revizí FVE pro ohřev vody v bojleru a výchozí revizí RD?

<< < (2/4) > >>

František Šohajda:
Citace: Miroš Jan  16.02.2024, 11:33

Kolego, důvodová zpráva, je pouze a jen důvodová zpráva. Vlastnš mě ani moc nezajímá.

A jak to hodnotím?
To se vážně ptáš?
Prostě napíšu jeden odstavec z NV č.190 a doplním vyhovuje, nwebo nedoloženo.

ANO, ptám se proto, že na školení přednáší že RD ne podle 190/2022 ale podle 331500, a 33 2000-6,ed.2    a ne sem pléct do RD 250/2021?? a jeho NV
Mě je to jedno, jak si to každý napíše,jen chci jak to ve skutečnosti je? Co je správně.
Protože jsem viděl revize tak i tak (obě varianty jak píši).

Milan Hudec:
Taknějak je logické, že lidi v RD chtějí většinou pohodlně a bez starostí bydlet, nikoli plnit povinnosti ZP a zákonů o bezpečnosti práce.

Jan Franěk:
A co Milane když tam firma pracuje na FVE, tak musí splňovat bezpečnost práce tedy vše podle zákona a nařízení vlády. Teprve po ukončení práce, například po revizi kdy mohu celé dílo předat jako bezpečné, začne toto zařízení spadat pod 33 1500 a 33 2000-6? Nebo to pro tu firmu není pracoviště a nemusí splňovat platné zákony a nařízení vlády?

To jen tak k zamyšlení co by se stalo kdyby po nějaký průser a jak by se na to díval soud.  (drinks)

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  16.02.2024, 12:19

A co Milane když tam firma pracuje na FVE, tak musí splňovat bezpečnost práce tedy vše podle zákona a nařízení vlády. Teprve po ukončení práce, například po revizi kdy mohu celé dílo předat jako bezpečné, začne toto zařízení spadat pod 33 1500 a 33 2000-6? Nebo to pro tu firmu není pracoviště a nemusí splňovat platné zákony a nařízení vlády?

To jen tak k zamyšlení co by se stalo kdyby po nějaký průser a jak by se na to díval soud.  (drinks)

Z pohledu zákaznika:
Ano, souhlasím, v rámci stavby ať si prováděcí f.hlídá bezpečnost dle jejich uvážení, ale revizi chci neVTZ, tj.obecně platnou, nikoli s nástavbou orgánu dozoru po kterém je mě prdlajs, a ještě bych musel svoji instalaci coby VTZ opečovávat.

František Šohajda:
Jak prohlížím dodané cizí revize, tak většina RTE má uvedeno že je revize podle 250/2021,190/2022,331500 a 33 2000-6

Aby si každý vybral...  (dance) O0

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana