Je rozdíl mezi výchozí revizí FVE pro ohřev vody v bojleru a výchozí revizí RD?
Kastner Lubomír:
Je nějaký rozdíl mezi výchozí revizí FVE pro ohřev vody v bojleru včetně ohřevu přes HDO a výchozí revizí RD? Je i pro FVE pro ohřev vody v bojleru i s napojením na HDO platný zákon 190 / 2022 Sb. o rozsahu, postupech, provedení a vyhotovení Revizní správy? Měla by se výchozí revize u FVE týkat a obsahovat i kontrolu a měření uzemnění panelů a konstrukce panelů do samostatně udělaného zemniče pro tento účel? Musí výchozí revizní zpráva obsahovat i jméno firmy nebo osoby které montáž prováděla a jejich elektro kvalifikaci?
Miroš Jan:
Tak za mne, v tom není rozdíl.
Pro VRZ je třeba postupovat dle NV 190, ze dne 22 června 2022. V přílohách je docela jasně popsáno, co vše je uvedeno ve VRZ elektro. (dance)
Já to ve svých revizích uvádím. Neb NV č.190/2022, je pro mě, jakožto RT elektro, obecně závazný právní předpis, na rozdíl o ČSN. (drinks)
František Šohajda:
Jen se zepám? Jak to hodnotíte?
Z důvodové zprávy k zákonu 250/2021 je že:
navrhovaná pravidla nevztahují na zařízení využívaná pro volný čas (prostředky lidové zábavy), na zařízení společné části domu v bytovém domě a na nebytové prostory včetně bytů a rodinných domů v osobním vlastnictví".
a dále.......... .....viz výše se netýká RD...
potažmo se jej netýkají ani prováděcí předpisy tohoto zákona (nařízení vlády č. 190/2022 Sb., )
Mám na mysli FVE u RD.
Miroš Jan:
Citace: František Šohajda 16.02.2024, 10:24
Jen se zepám? Jak to hodnotíte?
Z důvodové zprávy k zákonu 250/2021 je že:
navrhovaná pravidla nevztahují na zařízení využívaná pro volný čas (prostředky lidové zábavy), na zařízení společné části domu v bytovém domě a na nebytové prostory včetně bytů a rodinných domů v osobním vlastnictví".
a dále.......... .....viz výše se netýká RD...
potažmo se jej netýkají ani prováděcí předpisy tohoto zákona (nařízení vlády č. 190/2022 Sb., )
Mám na mysli FVE u RD.
Co je podle tebe, prvotní pokyn, pro uvedení do provozu , FVE v RD?
To že firma nainstaluje tu FVE, v RD, napíše nějaký canc, a hotovo?
Miroš Jan:
Kolego, důvodová zpráva, je pouze a jen důvodová zpráva. Vlastnš mě ani moc nezajímá.
A jak to hodnotím?
To se vážně ptáš?
Prostě napíšu jeden odstavec z NV č.190 a doplním vyhovuje, nwebo nedoloženo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana