Proč chce EON věcné břemeno přípojky na hranici pozemku?
Vlado Konrád:
Ak tam nie je distribučný kábel dnes a nie je to rozšírenie DS a ani rekonštrukcia v pôvodnej trase ale nové rozšírenie siete, bude potrebné stavebné povolenie alebo ohlásenie drobnej stavby aj na obecný pozemeok a zriadenie vecného bremena na kábel a skriňu s obcou- mestom. To je proces , ktorý trvá fest dlho a distribútor má právo, aby ste to riešili vy . Našiel ale zrejme najschodnejšie riešenie, umiestniť to na váš pozemok a spraviť len zmluvu s vami. Toto VB vám pozemok neznehodnotí, naopak, zhodnotí. Nakoniec, bez elektriky je to pozemok vhodný na pestovanie mrkvy
Kvita Ladislav:
Citace: Vlado Konrád 02.12.2023, 23:12
Ak tam nie je distribučný kábel dnes a nie je to rozšírenie DS a ani rekonštrukcia v pôvodnej trase ale nové rozšírenie siete, bude potrebné stavebné povolenie alebo ohlásenie drobnej stavby
Tak snad územní souhlas, řekl bych. A v případě nutnosti vyvlastnění územní rozhodnutí. A pokud je nová trasa do 25m, tak nepotřebuje distributor od stavebního úřadu vlastně nic. Ale s novým SZ to asi bude zase trochu jinak.
Vlado Konrád:
Citace: Kvita Ladislav 03.12.2023, 23:32
Tak snad územní souhlas, řekl bych. A v případě nutnosti vyvlastnění územní rozhodnutí. A pokud je nová trasa do 25m, tak nepotřebuje distributor od stavebního úřadu vlastně nic. Ale s novým SZ to asi bude zase trochu jinak.
Máme to trochu inak. Každé rozšírenie siete alebo stavebné povolenie alebo zlúčené stavebné konanie. Vyvlastnenie v tomto prípade neprichádza v úvahu, nie je to verejnoprospeš né zariadenie, ide o jedného dotknutého odberateľa. Celý proces je na roky. Distribútor ponúkol najmenej bolestivé riešenie. Je na rozhodnutí odberateľa, čo je pre neho priorita. A že by si distribútor do 25 m robil čo chce , sa mi nezdá ani u vás. Ale môže to tak byť. Potom nie je čo riešiť
Jan Brno:
Moc díky za podnětnou diskuzi a vaše informace a názory O0
Byl jsem na SÚ a vedoucí mluvil o těch 25m, platí to ale až od nějaké novely, změny SZ a ta v 2006 nebyla platná, neexistovala. Potvrdili mi na papír, že nemají k naší přípojce žádnou žádost ani jiný dokument či projekt, ani žádost o kolaudaci apod., tedy z pohledu SZ černá stavba, a že ani po zhruba roce, co o tom díky mé informaci - žádosti o připojení, prokazatelně vědí, k nápravě ve smyslu SZ neudělali žádný krok, resp. žádost o dodatečné stavební povolení atd. Žádost, smlouva, plnění, zaplacení z 2006 je podle právníka platná, je tady smluvní vztah, který distributor překrucuje, přizpůsobuje, ignoruje, nevím. Ano může to působit jako nedorozumění, ale podle mne není. Působí to jako cílená manipulace. Samozřejmě, od 2006 do 2023 je to dlouhá doba, ale ani ve snu by mě nenapadlo, že je to takto zdeformované. K dramatickému zjištění totiž došlo až zaměřením našeho pozemku před stavbou domu a zjištěním, že "pilíř" není tam, co smlouva říká, že být má. Je tady evidentní, že tenkrát vůbec nic nevyměřili a prostě to „flákli“ jak se jim to a kam chtělo.
Jan Brno:
,
Po čase se hlasím znovu, nevím bude li ještě někdo reagovat, ale díky svému zděšení ještě píšu. Konec konců, třeba se tyto informace budou někomu hodit.
Dnes jsem byl svou věc řešit na místním SÚ a z projektu časově shodné "rekonstrukce nn", co tehdy probíhala, tedy v r.2006 kdy nám EON zhotovoval přípojku, jsme vyzvěděli, že 4m v parcele nemáme takovou přípojku, jako že pojistková skříň je u silnice v trávníku a do domu, nám vede kabel, a až na domě je to naše zařízení, jističe, hodiny atd., nýbrž! Zavlekli nám do pozemku, říkali na SÚ, smyčku. Tedy ten hlavní silný kabel pro celou ulici vede k nám na zahradu do té stávající skříně a zase zpět na ulici. O0
Taková smyčka má slušné ochrané pásmo, že? a v něm se spousta věcí, které by jste doma jinak dělali bez ptaní, dělat bez svolení EON nesmí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana