Proč chce EON věcné břemeno přípojky na hranici pozemku?

<< < (8/8)

Jan Brno:
Pořád dokoĺa se motáme v podmínkách EZ z 2006, kdy VB být nemuselo a proto je ve smlouvě nemáme, že smyčka není podle §45 zákona č. 458/2000 Sb. v platném znění č. 7 či 8  přípojka, ostatně v tom pilíři, podle místního eletrikáře nejsou ani jakési držáky pro pojistky, pro vyustění na přívod do domu asi, EON - EGD a lidé je místně zastupující mne od počátku tahají za nos, prvně totiž svorně tlačili na to, že si mám zaplatit přeložku a jinak se se mnou nikdo nebude bavit. Z nikým jsem se do sporu nedostal, z nikým jsem se krom telefonu nebavil a ani je neznám. Tedy nic osobního. Jednají z pozice síly všeobecně, nejsem jediný, ke komu se chovají z pozice síly, kdo jim nepodepíše co oni vymyslí a tvrdí, že jinak to být nemůže. Že se mi to nelíbí, netajím. Je to předpokládám evidentní, nicméně jako vydírání a předesílám, že sdělení EON - EGD výše, je čistá citace, to působí i na mě. Nedopátral jsem, když už prudím, aby měl nějaký místně půdobící technik EON - EGD nějaké opletanice, kvůli tlaku na "zakázníky" a případným stížnostem. Jsou zaštítěni dokonale.

Snažil jsem se déle než rok S EON - EGD dohodnout, ale slyším jen školené lži, jak jsou velkorysí a co musím já udělat. Doposud neposlali žádný výkres se zaměřením, žádný dodatečný návrh, NIC. O tom, že by dodrželi původní a také jedinou smlouvu z 2006, to je totiž jeniný možný platný smluvní vztah mezi mnou a EON- EGD, není evidentně ani pomyšlení. Dílčí nápad na řešení přichází z nenadálého zdroje. Protože se podle EZ nejedná o přípojku a podle SZ je to stavba, požádáme prostřednictví m podnětu k SÚ o odstranění stavby. Se zbytkem ať si EON-EGD dělá co chce. Jdu nastartovat centrálu a raději dělat něco užitečného, tedy až vyprovodím všechny koledníky  (drinks)

Všem  (poklona)  za podporu !

Emanuel Kocián:
Na stránkách MV ČR je možné se podívat na chronologii zákonů. Tedy i č.458/2000 Sb. Ve výchozím znění tohoto zákona z roku 2000 Sb. skutečně nebyla výslovná povinnost pro distributora uzavírat věcná břemena.

Ve znění od 30.12.2004 (po první velké novelizaci) už je však toto:
(5)
Příslušný provozovatel distribuční soustavy je povinen zřídit věcné břemeno umožňující využití cizí nemovitosti nebo její části pro účely uvedené v odstavci 4 písm. f),  a to smluvně s vlastníkem nemovitosti; v případě, že vlastník není znám nebo určen nebo proto, že je prokazatelně nedosažitelný nebo nečinný nebo nedošlo k dohodě s ním, vydá příslušný stavební úřad na návrh příslušného provozovatele distribuční soustavy rozhodnutí o zřízení věcného břemene.

(4)
Provozovatel distribuční soustavy má právo
f)
v souladu s podmínkami stanovenými územním rozhodnutím a stavebním povolením zřizovat a provozovat na cizích nemovitostech zařízení distribuční soustavy, přetínat tyto nemovitosti vodiči a umísťovat v nich vedení,

Takže od 30.12.2004 už je výslovná povinnost pro distributora zřídit břemeno. Takže pokud protistrana odmítne věcného břemene, má distributor právo smlouvu vypovědět, protože protistrana si měla před podpisem smlouvy o připojení příslušný odkazovaný zákon nastudovat a vědět dopředu do čeho jde.

Fascinovaně fascinující fascinace pojmem na hranici. Na hranici s ním, s kacířem! Doporučuji si zadat ale do google třeba na hranici smlouva o připojení a zmáčknout ENTER. Vyběhne xpadesát odkazů na různé smlouvy o připojení z různých registrů, kde je tento slovní konstrukt rutinně použit a používán a všichni to s ohledem na ta kvanta smluv zjevně nějak obecně chápou. Teda až na jednoho. I kdyby se šlo na samou hranici hranice, je otázkou zda pilíř tam může vůbec stát, zda tomu nebude něco bránit, co třeba nesouhlas majitele sousední parcely, který bude trvat, že třebas do 5 mm od jeho hranice nic stát nebude (proč on by měl něco trpět na své hranici?),  či nějaká jiná neopomenutelná bránící okolnost. Když už jsme u toho, co tam vůbec je za tou hranicí? Nekonečný vesmír?(norm)

S ohledem na tvrzení - Přijeli jsme na zahradu po týdnu a skříň tam byla, je zřejmé, že dlouhých 17 let nehnul majitel brvou. Promlčecí lhůta je v těchto věcech 10 let. Úmyslně, bylo by to 15 let.(poklona)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana