Jaké jsou možnosti zapojení indukce v panelovém bytě?

<< < (11/12) > >>

Peter Munka:
Citace: Jirka Údržbář  12.12.2023, 22:57

Varnou desku si nepřipojujte sám. Dá se velmi snadno chybným zapojením zničit.

Pri 1f je to dost narocne znicit ...

František Šohajda:
Citace: Peter Munka  13.12.2023, 00:27

Pri 1f je to dost narocne znicit ...

Tak, tak...
Protože je indukce z 99,9% na 2 fáze, proto špatné zalojení ji může zničit. U 1fáze to je velmi nepavděpodobné /i kdy jsou umělci co ji i tak dokážou zničit/

Tom R:
Citace: Jirka Údržbář  12.12.2023, 22:57

Varnou desku si nepřipojujte sám. Dá se velmi snadno chybným zapojením zničit.

To nemám ani v plánu. Na indukci s pevným připojením si netroufam.

Tom R:
Citace: Tom R  11.12.2023, 18:45

Tím myslíte, že když tam půjde velké přepětí, tak to přeskočí na ostatní vedení a nevybije se to jen do svodiče?
V původním návrhu se s ním nepočítalo, to jsem si vymyslel až dodatečně. Krom toho jde o byt. Speciální krabice (myslel-li jste to tak) na svodič by se nám tam už nevešla.
Jak to tedy v současné situaci, co nejefektivněji vyřešit? Rozvaděč je velký dost.

Moh bych ještě požádat o radu v tomhle? Rád bych to zadal elektrikáři co bude připojovat indukci, ale tentokrát bych chtěl předem vědět, jak to správně má být.

Jindřich Pospíšil:
 Tome R,

aktuálně řeším stejnou otázku jako kdysi Vy. Jestli 1x25A nebo 3x20A do bytu na vaření na indukci.

Jak to u vás dopadlo, už máte zapojeno?
Jak s tím fungujete, musíte se hodně omezovat při zapínání spotřebičů, když se vaří?

Já se spíše nakláním variantě 1x25A, ale mám právě strach z výpadků jističe, když se třeba bude vařit (indukce + trouba),  že už se nebudou moci využívat další náročnější spotřebiče, třeba pračka.

Ještě řeším koupelnový žebřík na elektriku na zimní měsíce, máte ho také?

(poklona)  za informace.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana