Jaké jsou možnosti zapojení indukce v panelovém bytě?

<< < (10/12) > >>

jan as x:
Ze stejného důvodu, z jakého se uvádí maximální výkon auta. A kolikrát v životě a jak dlouho jste na něj jel, pokud máte ten výkon brutální?

Příkladně, víte jaký nájezd mají auta typu bugatti Veyron po třeba 10 letech? Naprosto minimální :-)

Elektrikář vám to nemůže tak to zapojit ani doporučit, protože byste mu při výpadků jističe hnedka volal, a to on nemá zapotřebí. V reálném životě, vám ten jistič hlavní vypadne když budete mít souběh nahřívání v pračky myčky sporák naplno a ještě si budete vařit kafe, takže pravděpodobnos t skoro jako výhra ve Sportce.

Ps: Samozřejmě že desku bez Pover managementu provozovat půjde! Akorát se může stát, že vám shodí jistič. A pokud si koupíte power management, tak stejně bych na něm nastavil 1,4 násobek jističe, protože takovou hodnotu ten jistič the vydrží podobu klidně 1 hod. i nekonečna.

Takže ten power management bych si kupoval pouze pokud mám šílenou vařící manželku, a možná ani tak ne. PM je vhodný spíše když nechcete do Airbnb při příjezdu 10 lidí vysvětlovat, že fakt nemají zapnout všechny 4 plotny se 4 plnýma studenyma hrncema vody na plný výkon :-)

Moje rada: ku plotně dotáhni 2 kabely CYKY 3x2,5, dva jističe po 16A, fáze jedna a nevypadne ten jistič nikdy. Nemá jak!

Pan mám dobře napsal, že je to o disciplíně, takže když uvidíte problém, no tak prostě nezapnete současně pračku myčku vaření a troubu. Je to o souběhu, chápete?

jan as x:
doplneni: je otázka, zda smí být ty 2 jističe nespřažené? Která norma to nařizuje? To nevím, prostudoval bych si dokumenty ke sporáku.

záleží hlavně, co máte za přívody od rozvaděče ku sporáku jestli 5x2,5 nebo dva 3x2,5 a kdo vam to bude zapojovat a kdy (to jehle době před Vánoci sehnat řemeslníka?)

Ps: přes HJ 1x25A beru i přes 40A (podle klešťáku),  nemám strach že by mi plotna nešla využít v real provoze… Každopádně tohle není rada, to je pouze zkušenost.. Moje peníze bych do upgradu na 3 fáze rozhodně neinvestoval, a ještě jsem to nikdy nemusel udělat. To už si radši koupím přednostní relé za 350.

Tom R:
Jak jsem zde uváděl, tak elektrikář co elektroinstala ci před lety dělal mi psal, že máme 3f vedení (příprava, aby se v případě zájmu nemuselo znovu rekonstruovat) napojené na 1f elektroměr. Indukce je na b/16/3 a kabel k ní vede taky 3 fázový, takže by to neměl být problém provozovat se současnými hodinami.

PM tam je jako bonus. Desku chci kvůli jejím dalším funkcím, ale tohle se hodí. Raději to, než si dělat rozvrh, kdo kdy co může zapnout:). Možnost 3f jsem definitivně opustil.

Jan Franěk:
Citace: Tom R  12.12.2023, 20:36

Jak jsem zde uváděl, .--

Buďte v klidu. Měl jste rozumného elektrikáře a teď máte rozumný přístup. Puštěním sporáku naplno, by došlo po krátké době k vybavení jističe sporáku a možná i toho hlavního když dojde k souběhu více spotřebičů najednou. Rozumným přístupem to půjde provozovat celkem v pohodě.

Prostě to otestujte a pokud by vznikly nějaké problémy které by kuchařku omezovaly, máte pořád možnost přepojení na 3 fáze.

Držím palce

Jirka Údržbář:
Varnou desku si nepřipojujte sám. Dá se velmi snadno chybným zapojením zničit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana