Jaké jsou možnosti zapojení indukce v panelovém bytě?
Peter Munka:
Vacsi istic ako 25A vam u nas pre 1f nik neda. Pripravu tam mate dobru, istic je akoby 3f, kludne si indukciu kupte a zapojte, len ju nesmiete pouzivat spolu s inym vykonnymi spotrebicmi. Ono vacsinu casu ide indukcia na vykon vyrazne pod stikovym maximom, napriklad udrzat vodu vo vare, na to staci malo energie.
František Šohajda:
Asi jednodušší bude udělat si 3fázovou přípojku do bytu.
Pokud to schválí distribuce, tak většinou není moc velký problém natáhnout kabel do bytu a ještě musí být místo v elměr. rozvaděči pro 3F elektroměr.
/PS: pokud máte správný kabel už natažen, (jak píšete) bude to ještě jednodušší./
Tom R:
Citace: Peter Munka 28.11.2023, 16:26
Vacsi istic ako 25A vam u nas pre 1f nik neda. Pripravu tam mate dobru, istic je akoby 3f, kludne si indukciu kupte a zapojte, len ju nesmiete pouzivat spolu s inym vykonnymi spotrebicmi. Ono vacsinu casu ide indukcia na vykon vyrazne pod stikovym maximom, napriklad udrzat vodu vo vare, na to staci malo energie.
Obávám se, že bych v současné době musel používat jen 1-2 plotýnky. Předpokládám, že z těch připravených 3 jističů co jsem posílal je zapojen jen jeden nebo se to dá u 1f udělat, tak, že jsou zapojeny všechny? Pak by ale vyhazovala hlavni jistič už samotná indukce, ne?
A abychom při vaření nemohli zapnout jiný výkonný spotřebič by mi vadilo. Pokud takhle, tak je dle mě lepší indukci nemít nebo jít do lepšího řešeni - posílení hlavního jističe.
Tom R:
Citace: František Šohajda 29.11.2023, 06:57
Asi jednodušší bude udělat si 3fázovou přípojku do bytu.
Pokud to schválí distribuce, tak většinou není moc velký problém natáhnout kabel do bytu a ještě musí být místo v elměr. rozvaděči pro 3F elektroměr.
/PS: pokud máte správný kabel už natažen, (jak píšete) bude to ještě jednodušší./
Elektrikář co to před lety dělal tvrdil, že tam správný kabel je, sám ale nevím.
Zadal jsem poptávku, tak snad se na to bude někdo ochoten přijet podívat. V minulosti se často nikdo neozval a pomohla až návštěva restauračního zařízení:).
Miroš Jan:
Oba elektroměry jsou jednofázové. To znamená 1+PEN/230V AC.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana