Jaké jsou možnosti zapojení indukce v panelovém bytě?

<< < (3/12) > >>

Tom R:
Citace: Miroš Jan  29.11.2023, 10:35

Oba elektroměry jsou jednofázové. To znamená 1+PEN/230V AC.

Ano, však teprve o 3f uvažuji nebo jdo o informaci, kterou jsem špatně pochopil? Můžete upřesnit?

Miroš Jan:
Ano.
Jako první krok, je poslat žádost na distributora, (ČEZ),  zda je možné přejít z 1 fázového odběru, na 3 fázový odběr, s jističem B-25A/3.  Neboť pouze distributor, má přehled o tom, jaká je u vás možnost rezervace příkonu. Lze tuto žádost podat elektronicky.
 (dance)

Tom R:
Zkouším tu žádost a píšou tam, že je závazná. Já ale ještě nevím zda je moje instalace k tomu vhodná. Nebo jde o jinou formu žádosti? Zatím potřebuju vědět, zda mi mohou přidělit příslušný výkon a ne vyměnit jistič. Nerad bych něco odsouhlasil a musel to zaplatit ikdyž to zatím nechci.

František Šohajda:
Když už nic ,   tak si alepoň rozfázujete spotřebiče v bytě ......
Budete moci bez omezování vše zapnout.

Oni budou po vás chtít v první řadě peníze za Ampéry!
Ale i po zaplacení se dá s nimi domluvit o vrácení zpět.../Alepoň tak to kolega udělal/

PS:Indukce bývá vesměs na 2 fáze...Možná by tam stačil 3x20A  .. ale to si musíte propočítat?

Tom R:
Čekal bych, že mi nejdřív dají vědět, zda je to možné, než si ode mne nechají podepsat "závaznou" smlouvu o zaplacení výměny jističe.

Čistě kvůli rozfázování spotřebičů bych asi cca 15 tisíc (za poplatek a instalaci elektroměru) nedal. Kvůli indukci ano.

Jak jsem psal. Můžeme zapnout v podstatě cokoliv a jistič nám nevypadne. Máme vyzkoušeno. Nevím jak je to možné, ale trouba, pračka, myčka, sušička + plno další elektroniky s menším odběrem nám jedou v podstatě dennodenně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana