Lze zapojit FVE střídač mezi RE a RH objektu?

<< < (4/16) > >>

Juraj Rojko:
Citace: Coach1  13.11.2023, 11:17

Co konkrétně vidíte špatně z těch fotek...

Zásadní je absolutní nesoulad s projektem, konkrétně použití nevhodného kabelu, přičemž ZŽ je patrně N a z toho plynoucí velmi "svérázná" práce s PEN/PE/N, chybějící HDO, chybějící přepěťová ochrana, chybějící chránič na backup výstupu, chybějící vazební spínač *),  nad rámec projektu přidán přepínač sítí, ale nesprávným způsobem (nepřepíná N),  atd.

*Ten není ani v projektu a je to na diskusi, ale obvykle se instaluje a má to své důvody.

Coach1:
Ano, svodič tam opravdu není, je to povinná výbava AC rozvaděče?
Nicméně i tak bych vlastně potřeboval vědět co je na tomto zapojení špatně, protože pokud by to bylo z pohledu norem a bezpečnosti OK, bylo by určitě snazší přepracovat tu PD na současný stav.
 (poklona)

Miroš Jan:
Právě že to zapojení a nezapojení vodiče PEN/PE/N, je z důvodu bezpečnosti špatně. (zle)

Miroš Jan:
Totiž nejenom ta firma, ale ani projektant, nevědí co je to vodič PEN, vodič PE, a vodič N.
No a to je čirá zoufalost. Za mne. (zle)
Toto totiž poatří k základům, ktré evidentně neznají. Že mě to nepřekvapuje,.

Coach1:
OK, a jaká z toho prosím plynou rizika při použití když je to vlastně komplet zapojeno před domovní sítí? Omlouvám že takto stále vyzvídám ale já jsem podobnou námitku vznesl zda to není bezpečnostně špatně. Ale tím, že obal střídače je uzemněn není prý důvod k obavám, popř. lze prý doplnit krátkou propojku mezi PE a N na vstupu i výstupu aby z toho vznikl plnohodnotný PEN.

Svodič a stykač lze určitě doplnit, chránič v tomto případě asi ne (jsou tedy pak 3ks přímo v RH)
Vazební spínač netuším k čemu slouží ale mrknu na to a doučím se:-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana