Může být ze zemniče okolo RD vyvedena kulatina 10mm pro HOP umístěnou na fasádě?

<< < (5/7) > >>

Milan Hudec:
Tak znovu:
V reálu bojujeme s proudovou hustotou, tj.nevystačíme si s p.Kirhoffem.

Hruška Michal 81:
Citace: Milan Hudec  09.11.2023, 13:20

SPD1 v kombinaci s 2,5vodičem snad ne (zle)

Proč ne?
https://www.dehn.cz/pdbRes/DE_CS_Web/2136/42828/Artikelnummer-pdf/42836/941400.pdf

Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec  09.11.2023, 21:06

V reálu bojujeme s proudovou hustotou,

Keď mi chcete naznačiť, že drôt v piesku má inú prúdovú hustotu, jak masívny základový zemnič v hline, abo zapichnutá vidlička pri mrkve,...tak áno, má..
No za mňa je už v základných princípoch v reále dobojované, a všetky "mierové dohody z vojny" s bleskom sú už v normách..(od IEC cez EN až po naše dodatky)..,  a za seba nevidím dôvod riešiť vyriešené,..

To už skôr vidím ( aspoň podľa daktorých príspevkov v debatách) isté rezervy v chápaní tých princípov...
Tiež by som mohol začať odbočovať ku elmag. indukcii, súbehom, slučkám,...a neskončili by sme nikdy...

Citace: Hruška Michal 81  09.11.2023, 21:47

Proč ne?
https://www.dehn.cz/pdbRes/DE_CS_Web/2136/42828/Artikelnummer-pdf/42836/941400.pdf

Podľa môjho ide o údaj vzťahujúci sa len ku možnostiam konštrukcie svorky...
To že sa výrobca v datashete pochváli jak jeho svorka udrží aj "vlas",  ešte nemusí automaticky znamenať, že norma pripúšťa 1,5ku pre všetky situácie použitia SPD1 anblock...

Hruška Michal 81:
Citace: Jan Franěk  09.11.2023, 12:36

Jo, už vidím že jsem byl nepozorný. Zde to vypadá na kvalitní řešení

Před cca 5 dny jsem to stejně vysvětloval u jednoho zákazníka. Zajímalo ho jak to SPD vlastně funguje, včetně technika dodavatele co spouštěl jeho novou FVE a já tam zrovna prováděl revizní prohlídku a měření. Kreslil jsem jim i cesty možných přeskoků,  vysvětloval dostatečnou vzdálenost S, nebo na nákresu popsal rizika krokového napětí v okolí vývodů zemničů, valivou kouli a podobně. Samozřejmě jen v rychlosti a zjednodušeně. Hodně pomáhaly právě ty obrázky.

Zde jednoduchý nákres...

Hruška Michal 81:
Citace: Peter Lovacký  10.11.2023, 06:32

Keď mi chcete naznačiť, že drôt v piesku má inú prúdovú hustotu, jak masívny základový zemnič v hline, abo zapichnutá vidlička pri mrkve,...tak áno, má..
No za mňa je už v základných princípoch v reále dobojované, a všetky "mierové dohody z vojny" s bleskom sú už v normách..(od IEC cez EN až po naše dodatky)..,   a za seba nevidím dôvod riešiť vyriešené,..

To už skôr vidím ( aspoň podľa daktorých príspevkov v debatách) isté rezervy v chápaní tých princípov...
Tiež by som mohol začať odbočovať ku elmag. indukcii, súbehom, slučkám,...a neskončili by sme nikdy...
Podľa môjho ide o údaj vzťahujúci sa len ku možnostiam konštrukcie svorky...
To že sa výrobca v datashete pochváli jak jeho svorka udrží aj "vlas",   ešte nemusí automaticky znamenať, že norma pripúšťa 1,5ku pre všetky situácie použitia SPD1 anblock...

Já vám rozumím, že 1,5 2,5 nejsou ideální průřezy, ale dle mého názoru by zrovna Dehn neuvedl do montážního návodu min. 1,5...
Jak řešíte svodiče např. přívodu HDO, signálu NO% z ER, který je mimo ochranou zónu, nebo vývod pro zahradní osvětelní, vjezdovou bránu vše v LPZ 0a? Taháte cyky 3x6?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana