Může plynové potrubí sloužit jako vodič ochranného pospojováni?

<< < (8/9) > >>

Milan Hudec:
Celá hospůdka jela a to leta na 1,5mm PE vodič kovového průmyslového svítidla přišroubovanéh o na ocelovou konstrukci, která byla použita v jiném prostoru coby dnes by se řeklo MET.
Přišel jsem na to náhodou při výměně žárovky.

Dufka Libor:
 mistři.
Zajímalo by mne, když se tu bavíte, že průřez by měl být 25mm, kde tu 25 CY koupím. V 25mm se dělá pouze CYA a tam zase nenasadím dutinku, když drát táhnu v kuse.
Žádný z mých dodavatelů mi CY 25zzl nenabízí.
Právě mám provádět opravu jednoho paneláku, kde při revizi plynu byl přizván i revizák elektro a ten napsal do závad absenci pospojení. Když jsem mu volal, jak by si to představoval opravit, tak z něj nakonec vypadlo, že by stačilo přemostit všechny plynoměry a ve sklepě připojit trubku na uzemnění. To se mi ale nelíbí, to je takové polovičaté.
Mám v plánu protáhnout 7 patry CY16, ve sklepě vytvořit MET a tu připojit na uzemnění.

Milan Hudec:
Např.
 H07V-R 25
Protáhnete Hlakem, nebo KS svorkou od Dehna.

[/center]

Jiří Kantner:
tomu přemostění plynoměru se stejně nevyhnete. Vyžadují plynaři proto, aby v okamžiku, kdy se provádí výměna plynoměru, nemohla jiska vniklá přerušením po povolení šroubení zapálit zbytkový plyn v potrubí.
Vzhledem k možným rozdílu průřezu PEN a potrubí má smysl  to přemostění dělat i kdzž exisatuje  takováhle slušná zemnící síť.

Dufka Libor:
Citace: Milan Hudec  02.07.2024, 13:49

Např.
 H07V-R 25
Protáhnete Hlakem, nebo KS svorkou od Dehna.

[/center]

Jak ji přes Hlak bez přerušení protáhnu? Asi mi tu něco uniká.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana