Může být pracovní fáze boileru jiná než L1?

<< < (4/6) > >>

Milan Hudec:
Zrovna u EATNu bych se nijaké zákeřnosti neobával....

Jozef BABJAK:
Citace: Milan Hudec  18.10.2023, 14:23

To ja tiež nie, ale ako ste správne poukázal, Milan, nie všetky výrobky deklarujú izolačnú schopnosť 400V. Ja len dodávam, že týmto neduhom môže trpieť výrobok renomovanej značky rovnako ako čínsky no-name z hobbymarketu.

(cestina) (drinks)

Jiří_Hrubý:
Někdy stačí číst to schéma pořádně.

Karel Bělohlávek:
Citace: Milan Hudec  18.10.2023, 14:23

V katalogu EATON je pro tento typ instalačního relé (Z-R) uvedeno izolační napětí Ui pro proudový obvod 230 V. Od této hodnoty se odvíjí hodnota výdržného napětí pro dielektrické typové zkoušky. To se poté přikládá mezi jednotlivé "obvody" toho přístroje. Pokud se podívám např. na typ Z-TN, vidím hodnotu izolačního napětí 500 V. Mezi těmito dvěma typy je rozdíl i v impulzním výdržném napětí. Typ Z-R má 2,5 kV, typ Z-TN má 4 kV.

Z výše uvedeného mi tedy vychází, že toto relé Z-R nelze za žádných okolností použít na dvě rozdílné fáze.

Jan323:
Citace: Jiří_Hrubý  18.10.2023, 16:28

Někdy stačí číst to schéma pořádně.

Já mám jiné schéma, také patrně od ČEZu, vypadá stejně jako to Vaše, ale je tam připojený jen boiler přes jeden stykač a AKU vytápění tam není. A to je také můj případ, já mám pouze bojler a jeden stykač, omlouvám se ,  že jsem to explicitně neuvedl.
          Chápu že, a na tomto fóru se to mnohokrát zmínilo, v případě použití více stykačů např. pro bojler, AKU vytápění AP.,  musí být cívky všech stykačů na jedné fázi L1, jak je ve Vašem schéma znázorněno, ale zase to není můj případ.
          Já mám cívku stykače připojenou na L1, ale spínaný kontakt by se mi hodilo připojit na sousední fázi, říkejme jí L2 popř.na fázi L3. A to jsem z Vašeho schématu nevyčetl, ať ho čtu zprava doleva a naopak. Pro jistotu přikládám náčrt mých možných variant připojení bojleru.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana