Může být pracovní fáze boileru jiná než L1?
Jan323:
Citace: Milan Hudec 18.10.2023, 09:06
Stykače.
Levné bau.nemají v jednofázovém provedení deklarovanou izolační schopnost na 400V.
Já mám připravený pro montáž EATON Z R230/16-10.
Jan323:
Citace: pegas100 18.10.2023, 07:57
Fáze L1, L2 a L3 neexistuje.
Ano, je mi to jasné, za L1 považuji fázi , která je na hlavním domovním jističi připojená na levý kontakt a hlavně je z ní odbočka do elektroměru a HDO.
Miroslav Minařík:
Citace: Ondřej Šebesta 18.10.2023, 07:49
To máme požadovat za vtípek? Doufám, že ano. Zjišťujete si u výrobců domací elektroniky, jakou fází máte dané zařízení napájet? (norm) (norm) (norm) (norm)
Bojler je domácí elektronika? Zpravidla je to z dokumentace patrné. Pokud není, nebudu se ptát na obecné bojlery ale na konkrétní typ přece. Tam to bylo mířeno.
Jan323:
Citace: Miroslav Minařík 18.10.2023, 10:07
Bojler je domácí elektronika? Zpravidla je to z dokumentace patrné. Pokud není, nebudu se ptát na obecné bojlery ale na konkrétní typ přece. Tam to bylo mířeno.
Pro úplnost dodávám, že připojovaný boiler je Dražice o objemu 150 litrů a v jeho instalačním návodu není řešeno, na kterou fázi má být topné těleso připojené, je tam pouze schéma připojení do sítě, kde jsou vodiče označené L,N,PE, tedy domnívám se, že libovolná fáze, nulový vodič a zem. Osobně myslím, že pan Milan Hudec se trefil do černého s tou izolační schopností jednofázového stykače, ale bohužel jsem nikde nenašel, jakou má stykač EATON Z R230/16-10 deklarovanou izolační schopnost na 400V.
Jozef BABJAK:
Doteraz som predpokladal, že ak je inštalačný stykač spínajúci 230V AC aj ovládaný 230V AC, implicitne sa predpokladá, že ovládaná a ovládacia fáza môžu byť iné. Išiel som to skontrolovať do katalógu Schrack-u, pretože ich výrobky najčastejšie používam, a všetky stykače tam majú ovládací okruh 230-240V, ale ovládaný okruh až do 440V, takže sa priamo očakáva, že na stykači sa stretnú viaceré, potenciálne všetky 3 fázy.
Katalóg k vyššie zmienenému EATONu uvádza iba oddelene 230V pre ovládací a 230V pre ovládaný okruh. To síce explicitne nevylučuje možnosť pripojenia viacerých fáz, ale žiaľ, ani ju explicitne nepotvrdzuje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana