Doporučíte mi nějakého výrobce nevýbušných telefonů do hlučného prostředí?

<< < (2/4) > >>

Michal Čeleda:
Citace: Jiří Kantner  02.10.2023, 13:49

Aha.. takže cesta jak "obejít" normou předepsané akustické úrovně se jmenuje hlasitý příposlech :-)

No bude to asi něco jako "handsfree",  to má taky jiné parametry než sluchátko.

Jiří Kantner:
přesně tak sluchátko má parametry podle norem a tohle je reproduktor s vlastním zesilovačem.  NA provoz se sluchátkem si musé telefon vystačit uzavřenou napájecí smyčkou na ab drátech ale tzv. hlasitý příposlech může být napájen z externího zdroje.

Michal Čeleda:
V popisu je, že je napájen z linky a žádnou svorkovnici pro externí zdroj na schématu nevidím.

Jiří Kantner:
To je v pořádku, psal jsem že může. Ono to garantované napájení ze smyčky není žádná sláva. Proto se to řešilo třeba i připojením externího zdroje.

Dan Lukes:
Zejmena pokud je telefon zavisly na napajeni ze smycky, je pri hledani nutne vzit v uvahu kompatibilitu parametru ustredny a telefonu. Neexistuji mezinarodni normy, v Evrope jsou normy vetsinou narodni, vyjimecne podnikove.

Ustredny se lisi nejen napetim smycky, nemene dulezity je i minimalni proud, ktery je telefon musi(!) odebirat ve vyvesenem stavu aby ustredna detekovala zvednute sluchatko a naopak maximalni proud ve stavu zavesenem. Uplne samozrejme neni ani fungovani vyzvaneni, superponovane stridave vyzvaneci napeti generovane ustrednou se lisi napetim, frekvenci, tvarem i vykonem.

S tim, ze by telefon nebyl schopen zvonit jsem se potkal jen zridka, ale to, ze telefon nebyl na dostupnem napeti a s dostupnym proudem schopen fungovat vubec pripadne usetredna mela neustaly pocit "vyveseneho sluchatka" i kdyz bylo zaveseno az tak uplne vzacne nebylo.

Zacnete tedy tim, ze zjistite jake parametry musi mit telefon aby byl vubec pripojitelny k vasi ustredne.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana