Doporučíte mi nějakého výrobce nevýbušných telefonů do hlučného prostředí?
Jirka Údržbář:
Doporučíte mi nějakého výrobce nevýbušných telefonů (Ex IIG, pevná linka) do hlučného prostředí?
Telefony slovenského výrobce ve Stropkově nám svojí hlasitostí ve sluchátku nevyhovují a jiné výrobce telefonů nemám odzkoušené.
Jiří Kantner:
Problém s hlasitostí pramení v tom, že i hlasitost sluchátka musí odpovídat nějakým normám, které jsou primárně navržené na okolní hladinu hluku odpovídají běžné kanceláři. Pokud si pamatuju byla možnost tuhle hlasitost nějak upravit v pžípadě speciálních přístrojů pro hlučná prostředí.. jenže jsem přes 25 let mimo tuhle problematiku a nevím jak dopadla tzn harmonizace starých ČSN s evropskými normami. Tedy jestli je na výrobci kam až může s hlasitostí jít a nebo jestli je tam i pro speciální případy nějaké omezení.
Problém je, že vyrobit takový přístroj není levné a kvůli omezeným sériím jsou ceny doslova astronomické. Buh ví kolik je v EU výrobců.
Pokud nevyhovuje Stropkov zkusil bych LELAS z Minsku (netuším co dnes v době sankcí) lelas.by .
Vzhledem k ceně a téměř kusové výrobě, bych očekával že mohou být naklonění zákaznickým úpravám, které nemají vliv na bezpečnost produktu.
cituju z jejich produktového katalogu :"The presence of a handset and a 16-button keyboard allows you to make private calls, store numbers in the device memory (up to 10 subscribers). A separate call button allows you to quickly dial in to the last dialed number. For the speakerphone there is a speaker with a power of 5 W, which makes calls possible in the "hands free" mode even in a very noisy environment. For the same purposes, the industrial phone is equipped with a flash lamp, which signals an incoming call in the event that the audio signal is not heard."
to by mělo nablízko přehlušit i Lautovo trio v železárnách.
Schválně dejte vědět jak jste pořídil.
Jo a cenu tipuju přes 1000 Euro za kus.
Jirka Údržbář:
Zatím jsem našel výrobce nevýbušných průmyslových telefonů: Tesla Stropkov, GAI-TRONICS, CROUSE-HINDS (Eaton) a LeLans France.
váš odkaz na LeLans v Minsku máme na seznamu zakázaných adres.
Zvýšit hlasitost ve sluchátku telefonu asi nebude možné vzhledem k hygienickým normám a tak zkusím jít cestou hlasitého příposlechu telefonu (reproduktor příposlechu na telefonním aparátu).
Bohužel výrobci telefonů s příposlechem neudávají v parametrech žádné detailnější informace o reproduktoru příposlechu a tak bych potřeboval od někoho doporučení z reálné instalace.
Náš telefon je nainstalován v kabině, takže nám stačí pouze trochu vyšší hlasitost (přesně jak píšete - průmyslový telefon do provozu má stejnou hlasitost ve sluchátku jako telefon v kanceláři).
Náhlavní sluchátkovou soupravu připojenou kabelem k telefonu provozní pracovníci nechtějí.
Michal Čeleda:
Tenhle 4FP 153 34 by nevyhověl?
Jiří Kantner:
Aha.. takže cesta jak "obejít" normou předepsané akustické úrovně se jmenuje hlasitý příposlech :-)
No ona "běloruská" firma - jak píšete že se na její stránky nedostanete - má totiž francouzskou matku Le Las, www.lelas.fr kterou jste překlepem přejmenoval na Le Lans (dance)
takže kruh se uzavírá...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana