Může být sušička prádla v koupelně v zóně 2?

<< < (7/12) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Miroš Jan  07.09.2023, 10:57

Tak znovu.

Opakováním chyb se pravdy nedobereme.

Citace: GDPR  07.09.2023, 10:40

Pro vás speciálně čerstvě vyfotografován o v příloze

Celkem často jsou vidět výrobky, které mají napsáno v IP X. Pochopil bych, že norma si může dovolit nespecifikovat číslici, když není pro úzký účel normy řady 7 potřeba, ale výrobce na štítku? Výrobce mi štítkem IPX4 říká, že neví, jaké má výrobek krytí proti vniknutí předmětů. Mohu takový výrobek bezpečně nechat provozovat v prostoru, kde mám obecně předepsáno minimálně IP20, když nevím, jestli tu dvojku má?

Peter Lovacký:
Citace: Miroš Jan  07.09.2023, 10:47

Tak na prvním místě je požadavek výrobce té sušičky.Ten je totiž nad normu. (norm)
Pokud tam má uvedeno do jakého prostoru se múže sušička umístit, a je tam uvedena zóna 2, není co řešit.
Pokud to tam uvedené nemá, tak se ta sušička do zóny 2 nedá.

Norma od výrobcu požaduje definovanie umiestnenia spotrebičov len pre zóny „0“ a „1“...,  pre zónu „2“ tam nevidím nič...

Peter Lovacký:
Citace: Radim Strycharski  07.09.2023, 11:55

Mohu takový výrobek bezpečně nechat provozovat v prostoru, kde mám obecně předepsáno minimálně IP20, když nevím, jestli tu dvojku má?

Myslím že to základné minimum krytu vo vzťahu k živým častiam v základnej izolácii IP2X je stanovené už v 412.2.2.1 (4-41)..

Radim Strycharski:
Citace: Peter Lovacký  07.09.2023, 13:34

Myslím že to základné minimum krytu vo vzťahu k živým častiam v základnej izolácii IP2X je stanovené už v 412.2.2.1 (4-41)..

Má se tedy označení IPX4 přeložit jako IP24, protože výrobce musel dodržet IP20 ze zákona, když uvedl výrobek legálně na trh?

Rozmahel Vladimír:
Trochu mne udivujete.
Jukněte do normy, která stanoví požadavky na stupeň krytí.
Je přece jasné, že krytí IPX4 pokryje i dotek.
Náhodně z netu.
http://www.emp-slavkov.cz/faqs/co-je-stupen-kryti-ip

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana