Off topic
Martin Škopek:
Citace: Milan Jakeš 14.06.2023, 11:35
Lámu si hlavu, co je to ta kamenička, ale zatím bezvýsledně. Napovíte mi prosím?
Ve veřejném osvětlení se jedná o již historické svítidlo, viz fotka (svítidlo VS125W, Výrobní podnik Kamenice nad Lipou).
Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý 13.06.2023, 21:57
Chránička jinde než ve vjezdu, nebo kameničce, je známka fušeřiny a o snížení zatižitelnosti nemluvě. Ve 30m při 25A HJ to sice nehrozí, ale řemeslo vypadá jinak.
Ekonomická varianta s lepšími parametry je AYKY 4x25. Byla-li povolena nějaká rezervovaná kapacita, neměla by být Zs nějak tragická, ale i tak je ověření velmi vhodné.
Zde bych si dovolil nesouhlasit (25 v Al znamená použití přechodových svorek nebo prvků (jistič, vypínač) s atestací pro hliník, těmito kšunty podkládám nanejvýš nohu kývajícího se stolku.
Za mne každopadně 5x10 Cu.
Milan Jakeš:
Na straně HDS na AL nalisovat AL oka a v ER 25mm2 AL zavést buď přímo do jističe a nebo do neměřené TVS? V tom bych za sebe problém neviděl, hliník na dlouhá vedení do země vždy patřil vzhledem k jeho ceně ve srovnání s cenou mědi.
Já spíš nerozuměl důvodu zatracení použití chráničky. Dosud jsem to bral tak, že chránička ochrání kabel proti pohybům země při jejím zamrzání a rozmrzání, takže v některých případech velmi usnadňuje výkopové práce a pokládku.
Milan Jakeš:
Přečetl jsem si dokument "BONEGA: LZE PŘIPOJOVAT HLINÍKOVÉ VODIČE K MODULOVÝM PŘÍSTROJŮM?" a už chápu, že svorky dnešních přístrojů nejsou s AL běžně kompatibilní.
Pak bych v ER asi použil kabelovou spojovací redukci AL-CU, např. Erko ACL_25-16/1.
Milan Jakeš:
Citace: Milan Hudec 15.06.2023, 14:16
Za mne každopadně 5x10 Cu.
Pokud by byl ER na domu, tak rozvoďáci pro HDV požadují TN-C.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana