Off topic

(1/7) > >>

Milan Verner:
 (mimo)  zeptal bych se znovu jako neznalý silnoproudař který si prostě musí nechat poradit a je nerozhodný. Přípojka už vzniká, je vy výstavbě. Já ted do výkopu k přívodu vody zároveň pokládám chráničku pro kabel Cyky a radím se s elektrikáři jakou dimenzi pro nás koupit a dát do země rovnou s chráničkoui kabel (jak mě radí zkušenější). Zopakuji data, připojení máme 3x25A, největší spotřebič je elektrokotel 14kw (který teda loni ani letos moc zapínán nebyl) pak už běžná domácnost. Délka kabelu od sloupku ČEZ (na hranici pozemku) do rozvaděče na domu bude cca 31 až 34metrů, budu to ještě znovu měřit s manželkou kolik teda je to přesně.
Dotaz je: stačí pro toto zatížení a délku kabelu Cyky 4x10, nebo koupit Cyky 4x16? Do chráničky půjde zároveň Cyky 3x1,5 na ovládání HDO.
Dík za odpověď

Jiří Schwarz:
Kdybyste věděl něco o provedení síťě u vás (jaká trafačka, jak daleko, jaké vedení...) nebo znal parametry sítě na začátku vaší přípojky, dá se to dosadit do programu SICHR a ten dokáže spočítat nejen minimální verzi, ale i ekonomickou variantu

Milan Jakeš:
Kde bude elektroměr?

Jiří_Hrubý:
Chránička jinde než ve vjezdu, nebo kameničce, je známka fušeřiny a o snížení zatižitelnosti nemluvě. Ve 30m při 25A HJ to sice nehrozí, ale řemeslo vypadá jinak.
Ekonomická varianta s lepšími parametry je AYKY 4x25. Byla-li povolena nějaká rezervovaná kapacita, neměla by být Zs nějak tragická, ale i tak je ověření velmi vhodné.

Milan Jakeš:
Jsem myslel, že na pozemku chránička umožňuje ukládání do min 350mm hloubky. Naopak bez chráničky že je to do min 700mm hloubky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana