Mohu napájet ovládání stykače z jedné fáze motorového spínače?
Miroslav Revús:
Takže riešenie by bolo.
Keď si zhrniete všetky průsery, ktoré sa tam môžu stať a viete sa s nimi vysporiadať, tak ste pravdepodobne urobil všetko, čo bolo vo vašich silách.
Dajte to na papier, napíšte na prvú stranu "Posúdenie rizika podľa ISO 12100" a priložte to k ostatnej dokumentácii.
Nakreslite výkresy a vyrobte rozvádzač. Na ten dajte štítok s identifikáciou výrobcu podľa EN 61439-1.
K výkresom vypracujte technickú správu alebo návod na použitie, kde budú popísané všetky stavy, spôsoby nastavovania a pokyny pre údržbu a pracovné postupy pre opravy.
Podľa Smernice 2006/42/ES vykonajte posúdenie zhody, vystavte "ES vyhlásenie o zhode", ktoré dáte zákazníkovi a doklady súvisiace s posúdením zhody založte do archívu.
Tiež vytvorte podľa nej výrobnú dokumentáciu, podľa ktorej to vyrobíte a založte ju do archívu.
Podľa tej istej smernice vytvorte sprievodnú dokumentáciu a odovzdajte ju zákazníkovi.
Vystavte faktúru a počkajte na platbu.
Držte si palce, aby to fungovalo a nič zlé sa nestalo.
To je všetko. Želám veľa úspechov v ďalšej práci.
Miroš Jan:
Mitroslave, jenom malej dodatek.
Veškeré rozvaděče, které vyrábíme, tak na VŠ štítku rozvaděče, uvádíme normu ČSN EN 60 204-1, ed.3, 2019. O0
Jan Bocek:
Citace: Miroš Jan 03.05.2023, 16:55
Veškeré rozvaděče, které vyrábíme, tak na VŠ štítku rozvaděče, uvádíme normu ČSN EN 60 204-1, ed.3, 2019. O0
Uvedení normy je něco jiného, než identifikace výrobce.
Totéž bude i v dokumentaci. Výrobce musí být dohledatelný.
Jinak ten návod a postup je perfektní, kéž by tomu tak vždy bylo.
2006/42/ES je třeba stále připomínat a pak z toho vyplývající NV 118/2016 Sb
Citace: Miroslav Revús 03.05.2023, 16:28
Nakreslite výkresy a vyrobte rozvádzač. Na ten dajte štítok s identifikáciou výrobcu podľa EN 61439-1.
M S:
Ja by som len doplnil k tejto velmi plodnej diskusii - spominate, ze nemate program na kreslenie schem. Zjavne ste sa len z tejto temy dozvedeli o nutnosti posudenia rizika (viete ako? je to cely proces). Chcete pouzit na zjavne priemyslne a nebezpecne pouzitie (horlaviny, ekologicka zataz) snimace IIOT bez safety ratingu.
V skratke - ste uplne mimo skusenosti a potrebujete poradit prakticky so vsetkym. A zakaznik je bud drzgros, alebo nema peniaze a dlhodobo serie sa bezpecnost pri praci.
Moja rada, utekajte.
Ak nechcete utekat, porozmyslajte, ake vysky skody dokaze buduce zariadenie napachat pri zlyhani, ake su mozne skody na zdravi a zivote, ci pod tym bude vase meno a ako sa pripadne pri sude z toho dostanete.
... a to hovorim ako clovek, ktory istu dlhu dobu improvizoval a prinasal podobne riesenia pre drzgrosov denne. Dnes si len dakujem, ze vacsina tychto vytvorov uz bola nahradena a pod ziadnym nie som podpisany. Ja vas uplne chapem. Ale aj tak utekajte.
Miroslav Revús:
Citace: Miroš Jan 03.05.2023, 16:55
Súhlasím. Normu 60204-1 som uvádzal na každom rozvádzači stroja, ale až ako druhú. Prvá bola 61439-1.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana