Jde propojit digestoř se servopohonem uzavírací klapky vzduchotechniky?
jenda3:
Takže v tom případě bych ale musel mít do kuchyně nataženou výfukovou větev a ne odtahovou abych splnil podmínku,že při spuštění digestoře by se měl do místnosti další vzduch ještě dostávat.
Nevím teda jestli udělal projektant při návrhu vzduchotechnik y chybu, ale na toto jsem se ho konkrétně ptal a říkal mi, že je to tak správně, že do kuchyně patří odtáhová větev.
Pokud mi bude vzduch odsávat digestoř a zároveň i rekuperace, tak to se mi zdá jako ještě větší problém, než když odsává jen digestoř.
jenda3:
Tak schválně jsem se projektanta na to znovu ptal a jeho odpověď je, že buď recirkulační digestoř a nebo pokud budeme mít odtahovou, tak při vaření si otevřít okno.
Změna proudění vzduchu pomocí rekuperace není možná. Přímo mi napsalo toto: "Výkon by nebyl dostatečný pro provoz digestoře, ani kdyby se celý přívod přesměroval do kuchyně. Navíc by to znamenalo několik klapek se servopohony a další regulaci, která by to ovládala. Finančně velmi nákladné, efekt mizivý. "
Petr Liskar:
Citace: jenda3 09.03.2023, 08:30
Tak schválně jsem se projektanta na to znovu ptal a jeho odpověď je, že buď recirkulační digestoř a nebo pokud budeme mít odtahovou, tak při vaření si otevřít okno.
Změna proudění vzduchu pomocí rekuperace není možná. Přímo mi napsalo toto: "Výkon by nebyl dostatečný pro provoz digestoře, ani kdyby se celý přívod přesměroval do kuchyně. Navíc by to znamenalo několik klapek se servopohony a další regulaci, která by to ovládala. Finančně velmi nákladné, efekt mizivý. "
Za určitých podmínek se výstup z digestoře dá napojit na odtahové potrubí té rekuperace.
Ale ty podmínky jsou dost přísné, zvláště pak zajistit, aby do toho potrubí nešel žádný tuk.
Další možností je udělat do kuchyně separátní přívod vzduchu místo otevírání okna...
jenda3:
Včera jsem náhodou mluvil s kamarádem který zrovná staví a kdysi i navrhoval kuchyně.
Ve svém domě si to tak udělal, že má odtahovou digestoř a má v kuchyni jen odtahovou větev rekupereca.
Zrovna si akorát montuje kuchyň, tak říkal že mi dá pak vědět jestli to spolu dělá nějaký problém. Ale říkal mi, že firma, která mu dělala rekuperaci tak se jich na to ptal a a prý to tak běžně dělají.
Tak uvidíme během týdne/dvou bude mít hotovo, tak dám když tak pak vědět jak mu to spolu funguje.
Díky všem za reakce.
Miroslav Revús:
Citace: jenda3 10.03.2023, 07:31
Ale říkal mi, že firma, která mu dělala rekuperaci tak se jich na to ptal a a prý to tak běžně dělají.
Ach jaj! Ďalšia firma, ktorá niečo robí , ale vôbec nevie prečo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana