Jde propojit digestoř se servopohonem uzavírací klapky vzduchotechniky?
jenda3:
... už jste někdo řešili a jestli jde vůbec udělat propojení digestoře se servopohonem, který by uzavřel klapku vzduchotechnic kého potrubí rekuperace?
Jde mi o to, že v kuchyni budeme mít rekuperaci. A je mi jasné že společně s digestoří nejsou moc kamarádi a může vzniknout podtlak kvůli proudění vzduchu.
Napadlo mě, že bych si na vzduchotechnic ké potrubí namontoval uzavírací klapku se servopohonem a nejlépe bych to zautomatizoval tak, že při zapnutí digestoře se sepne servopohon a klapku zavře a při vypnutí se klapka otevře.
Jestli znáte a existuje způsob, jak toto provést -> z digestoře nějaká výstupní svorka na 230 nebo 24v pomocí které bych mohl ovládat servopohon na klapce.
Vím, že řešením by bylo mít recirkulační digestoř, ale raději upřednostním odtahovou. Přece jenom dost vaříme a s recirkulační digestoří nemám moc dobré zkušenosti.
M S:
Ide o standardny element pre HVAC rozvody.
Ak popisujete riesenie na vystupe digestoru, potrebujete bud nepohananu spatnu klapku (ktora mimochodom casto byva sucastou digestorov), alebo motorom pohananu RKKTM klapku a k tomu 230V pohon.
Ak ide o potrubie rekuperacie, tak pohananu klapku. Ratajte s tym, ze to bude s kludom stat tisice.
jenda3:
Ano vím o jaký element se jedná a mám představu i o ceně.
Montoval bych tuto klapku
na kterou si napojím servopohon.
Mě spíš zajímalo jestli je to technický možné propojit s digestoři a jestli už má někdo s tím zkušenost a funguje bez problému. Pokud budu mít vysouvnou digestoř, která se po vysunutí zapne, tak aby servopohon klapku zavřel.
Miroslav Revús:
Servo Belimo 230V to vie.
Zapojíte ho k digestoru tak, aby trvalou fázou trvale zatváralo a privedenou fázou od motora digestora ho otvoríte. A na serve prepínačom zmeníte smer otáčania. Tým dosiahnete stav trvale otvorený a po privedení ovládacej fázy bude zatvárať.
Rátajte s dlhším časom chodu.
jenda3:
Citace: Miroslav Revús 08.03.2023, 08:17
Servo Belimo 230V to vie.
Díky, díval jsem se na ně a to se bude dát použít
Citace: Miroslav Revús 08.03.2023, 08:17
Rátajte s dlhším časom chodu.
Díval jsem se, že majíi motry, s rychlou dobrou přestavení. Konkrétně jsem narazil na tyto dva
Servopohon Belimo LMC 230 A
Servopohon Belimo LMC 230 A-F
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana