Má smysl přepěťová ochrana B+C do panelového bytu?

<< < (6/8) > >>

František Šohajda:
Citace

Je mi líto, že neexistuje kompromisní řešení, kdy by za běžných situací, které v síti mohou nastat, citlivá zařízení ochránilo. Tak snad časem něco bude:).

Ten komromis bude problém....
Pokud něco opomenete v tomto řetězci, tak to zase "může" vyhořet ,  tak jak bez ochrany!
Nebude to potom na 99,9% ošetřeno.

Tom R:
Přiznám se, že moc nerozumím. Kompromisní řešení je třeba prodlužovačka s přepěťovou ochranou. Promiňte mi můj laický pohled, ale není taková prodlužovačka lepší než nic a další takový stupeň také lepší než nic? Nebo se naopak riziko zvyšuje?

Milan Hudec:
Citace: Tom R  09.12.2022, 18:20

Přiznám se, že moc nerozumím. Kompromisní řešení je třeba prodlužovačka s přepěťovou ochranou. Promiňte mi můj laický pohled, ale není taková prodlužovačka lepší než nic a další takový stupeň také lepší než nic? Nebo se naopak riziko zvyšuje?

Pokud je zabezpečeno, že se do prodlužky nedostane nic většího než na co je stavěná, bude vse v porádku, no a oním zabezpečovadle m je právě ten silnější prvek.

Tom R:
Takto to chápu. Prodluzka přístroj zachrání před nějakým menším výkyvem, větší výkyv dopadne stejně jakoby tam nebylo nic. Podobně je to s dalším stupněm v rozvaděči, ale tam ten výkyv může být ještě vyšší. Ten silnější prvek je tedy lepší než jen prodlužovačka. Ono kompromisní řešení tedy nemůže být ke škodě nebo se mýlím?

Milan Hudec:
Ne, jde o princip kalhot a trenýrek za mrazu.
Gatě ochrání před fujavicí a trenky pod před zbytkovými větry z fujavice a zároveň před větry místními.
Vynechání jednoho není moudré.
Ps.odborně zaměřeným kolegům se omlouvám za zjednodušení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana