Má smysl přepěťová ochrana B+C do panelového bytu?
Deductio:
Bleskojistka + stupeň D
např.
CG2470L
Jiří Schwarz:
Citace: Deductio 10.12.2022, 15:38
Bleskojistka + stupeň D
např.
CG2470L
Neříkám že ne...
Ale bez znalosti konkrétního prostředí bych neměl odvahu takhle se sebe vypálit tak konkrétní návrh řešení
Jan Hájek:
Jak může vypadat ochrana bytu v panelovém domě je tady v mé přednášce z roku 2016.
Tom R:
Díky. Vypadá to jako mnohem složitější a nákladnější špás než jsem si původně myslel. Už chápu proč se do toho žádnému elektrikáři nechce:)
Jan Franěk:
Citace: Tom R 12.12.2022, 23:14
. Vypadá to jako mnohem složitější a nákladnější špás než jsem si původně myslel. Už chápu proč se do toho žádnému elektrikáři nechce:)
Jste mě pobavil. Co s tím má co společného jestli se elektrikáři chce, nebo ne? Jde jen o to, jestli je investor ochoten svůj majetek chránit, nebo to nechá pouze na boží moci. Pokud se elektrikáři "nechce", prostě se vymění za toho, co tomu bude rozumět.
Pokud chce investor svoje vybavení domácnosti chránit, nehledá ucelené řešení na internetu, ale u projektanta, který zjistí jaké jsou místní podmínky a na tom základě navrhne konkrétní opatření. Ne vždy je potřeba volit to nejlepší a nejdražší řešení. Ostatně i na to normy poukazují a mluví o ekonomii návrhu. A to je mnohem komplexnější disciplína, vyžadující nějaké znalosti.
Investor si musí rozmyslet jakou cenu má pro něj nejen elektronika, ale třeba také uložené rodinné fotky, pracovní podklady a podobně. Dle toho nakupuje jak vlastní techniku, tak její ochranu. Protože každému návrhu opatření, předchází analýza možných rizik a škod. Velmi podrobně je to rozepsáno v příslušných normách. (norm)
Někdo si může myslet že nasadí to nejlepší co na trhu je a má vyhráno (nic proti zdejším kolegům). Nicméně o tom jak dobře to bude chránit budou ve finále rozhodovat některé detaily z místních podmínek a vlastní montáže, které zde neznáme a znát nemůžeme.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana