Lze za rozvaděč považovat rám bez zadní stěny?
Miroš Jan:
Citace: Jiří_Hrubý 05.12.2022, 17:40
Ač jsem taky zastáncem nerezu, tak kondenzace to zabíjí, stejně jako plasťáky.
Bez dodatečný montáže ventilace, dřív nebo později selže HJ.
Do hodin a FMX mi nic není, ale dlouhodobě se nevydrží koupat ani FAZ.
V tomto ohledu je nejlepší řešení tenkocement, který ale zase zabil výrobce plastovými dvířky, nebo nerez variantou za poněkud přepálenou cenu, pokud už ho rovnou nevyřadil z nabídky.
A tpo si neumíš poradit s tou kondenzací?
Já teda ano. ;)
Jiří_Hrubý:
Citace: Milan Jakeš 05.12.2022, 20:28
Přivádět vlhký vzduch do ER by mohl také husí krk z vnitřku budovy - pak by byla náprava velmi snadná. Ale nebude-li ER dýchat, taky si dovedu představit, že bude stačit i difúze vody skrz zeď.
V případě nerezu je to otevřenou konstrukcí ve zdi. Husí krk z objektu s teplým vzduchem by paradoxně mohl naopak pomoct, ale taky ne vždy. U plasťáků to dělají jen ty prudký výkyvy teplot.
Citace: Miroš Jan 06.12.2022, 07:58
A tpo si neumíš poradit s tou kondenzací?
Já teda ano. ;)
Umím, ale za cenu úpravy výrobku. Nerez vyrovnávače ale vyjdou na půl ceny levnýho nerezáku. Výrobci to ani neřeší jako příslušenství, až na plastový verze co dodává DCK.
Jestli na to máš lepší fígl, pouč mě, ale vytírání rozvaděče, vytápění, nebo siliku nepovažuji za rozumný řešení.
Miroš Jan:
Používáme hotový výrobek, od RITTALU. Zatím to funguje. Použito u 10 ks malých skříní ve venkovním prostoru. V provozu cca 15 let. Samozřejmě je to hodně individuální, protože hodně záleží na okolním prostředí. ;)
Miroš Jan:
Zapomněl jsem, že nejen okolí, ale i daná lokalita. ;)
Deductio:
Ti chlapi vědí co dělají.
https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,47452.msg371253.html#msg371253
Štítek na rozvaděči, kondenzaci vody nezabrání.
Jestli není štítek na té desce, tak nalepí štítek firma nebo majitel odběrného místa, podle toho jestli se spolu domluví.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana