Lze za rozvaděč považovat rám bez zadní stěny?
Lukáš Láryš:
Firma na montáž FVE takhle upravila původní elektroměrový rozvaděč. Jednoduše vyřezali celý vnitřek a osadili tuhle nádheru. Původně to byl jednosazbový elektroměrový rozvaděč s podružnou částí. Obvody z podružné části vyvedli na druhou stranu zdi. Jediná dokumentace je jednopólové schéma zapojení podle připojovacích podmínek. Provést revizi jsem odmítnul, vzhledem k chybějící dokumentaci a způsobu provedení, který podle mne neodpovídá připojovacím podmínkám. Ještě jsem se nikdy s něčím takovým nesetkal, jaký je váš názor na tuhle "úpravu rozvaděče" Zaplombuje to ČEZ, podkud najdou revizáka, který na to dá revizi?
Jan Franěk:
Citace: Lukáš Láryš 28.11.2022, 18:01
....... Ještě jsem se nikdy s něčím takovým nesetkal, jaký je váš názor na tuhle "úpravu rozvaděče" Zaplombuje to ČEZ, podkud najdou revizáka, který na to dá revizi?
Pokud budou splněny PP distributora, pravděpodobně ano. Viz nedávná diskuse na téma rozvaděčů pro FVE.
Osobně s tímto řešením také nesouzním a považuji to za nehezkou známku úrovně montážní firmy. Takové low cost řešení a vždy se bojím, co nepěkného na mne ještě kde vybafne. Přitom to bohužel může revizí normálně projít, je-li to z hlediska PP a dalších předpisů v pořádku. Akorát by mě zajímalo, jak se RT vyrovná s absencí výrobního štítku a dalších legislativních náležitostí, jejichž absence je z dnešního pohledu vážnou závadou a stejně tak z pohledu PP distributora.
opatovice64:
Pokud je rozvaděč na fotce umístěný ve venkovním prostoru, tak je to špatně, neboť elektroměrové desky vyráběné dle ČSN 35 7020, byly určeny pro prostory s prostředím obyčejným, viz. ČSN 34 0070.
Prostředí obyčejné - základní, normální jsou prostory VNITŘNÍ !!
To, že energetika má vlastní normy PNE a další předpisy, které sama nedodržuje, je věc druhá.
Banánová republika
Miroš Jan:
Takže, už jenom to nedostatečné krytí, pro mne znamená, že to zeřízení není schopné bezpečného provozu.
A vzhledem k nové legislativě, stran zákona č. 250/2021 Sb., a NV č.190/2022 Sb., je taková úprava špatně. (zle)
To na té fotce, nelze považovat za rozvaděč.!
Jan Franěk:
Citace: Miroš Jan 29.11.2022, 10:26
Takže, už jenom to nedostatečné krytí, pro mne znamená, že to zeřízení není schopné bezpečného provozu.
A vzhledem k nové legislativě, stran zákona č. 250/2021 Sb., a NV č.190/2022 Sb., je taková úprava špatně. (zle)
To na té fotce, nelze považovat za rozvaděč.!
Plně souhlasím, nicméně si dovolím tvrdit, že pokud se najde (a on se najde) RT který na to vystaví kladnou revizi, tak to distributor připojí.
Viz nedávné diskuse na toto téma. Stačí vyhledat
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana