Lze za rozvaděč považovat rám bez zadní stěny?
Milan Hudec:
Citace: Miroš Jan 29.11.2022, 10:26
Takže, už jenom to nedostatečné krytí, pro mne znamená, že to zeřízení není schopné bezpečného provozu.
A vzhledem k nové legislativě, stran zákona č. 250/2021 Sb., a NV č.190/2022 Sb., je taková úprava špatně. (zle)
To na té fotce, nelze považovat za rozvaděč.!
Tipnu si, že se jedná o rodinný domek, tak proč předpisy o VTZ?
Jaroslav Jonáš:
Zobrazený rám bez zadní stěny zřejmě byl dříve rozvaděčem, ale na obrázku to rozvaděč není. Dílo určitě není ještě hotové, na rám přijdou osadit dvířka. Nevím, v čem potom bude nedostatečné krytí.
Miroš Jan:
I při zavřených dveřích, to nemá IP43-44. :D
Lukáš Láryš:
Firmě jsem poslal článek z připojovacích podmínek a s největší pravděpodobnos tí se mnou skončili. :)
Jiří_Hrubý:
Citace: opatovice64 29.11.2022, 07:49
To, že energetika má vlastní normy PNE a další předpisy, které sama nedodržuje, je věc druhá.
Banánová republika
Smutná realita, ale jaké řešení navrhujete? Montér distribuce přijede k zvěrstvu jako na obrázku. Úprava stávajícího OM. Lehkoživky, co to spáchaly, tou dobou už škodí v jiném kraji a dost možná mají i jiný číslo. A že jich je.
Má tedy místo kleští plombovacích, použít kleště štípací?
Jiná situace je, pokud to bude prokazatelně splňovat parametry NO, nebo nebezpečného zařízení, neschopného provozu, ale dokud je ta tom odběr a je to nějak schopné fungovat a měřit, nemůže ty lidi nechat potmě a umrznout, byť by to tedy bylo v souladu s vládní filosofií a zároveň jediný způsob, jak donutit konat.
Takhle to zaplombuje a postupuje se jako na STK, když neprojde vozejk a dostane to na dojetí. Jenže termín uplyne a co má dělat distributor? Odpojit zákazníka, protože lehkoživka neumí triviální výměnu/úpravu ER?
Na rozdíl od některých expertů, kteří tu s oblibou štěkají co kdo zaplomboval a nezaplomboval, jsem už s několika montéry měření mluvil a tak vím, že to není až tak černobílý, jak si to mnozí představují.
Něco jiného je nové OM a něco úplně jiného je úprava.
Že na tuto situaci hřeší lehkoživky a dělají z ní standard, je spíš o těch lemplech, protože normální elektrikář, který se tím živí ať už na živnost, nebo jako firma, si dá na tak základní věc pozor, aby se vyhnul reklamacím.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana