Lze za rozvaděč považovat rám bez zadní stěny?

<< < (11/17) > >>

Milan Hudec:
Nový rozvaděč, proč ne?
Ale kde vzít oddolný plecháč, vydrživší desítky let?
U obyčejných je  plastovým pantíkům, pidi plíšku dvířek za chvíli po krytí (stačí náraz balonu, otevření za námrazy atd).
Nezbývá než indiv.výroba, ale tam se dostáváme do jiné cenové kategorie (nejen  použitým kvalitním materialům ale dále nutné certifikaci a pod).
P.S.
V textu vypadlo několikrát slovo  (poklona) .
Tak text vypadá jak od neandrtálce, což taky zakázat slovo jistič a vodič, ať je sranda větší (zle)

Miroš Jan:
Osadit rozvaděč z nerezu. ;)
Nedávno jsem kupoval elektroměrák 3 F, s HDO, za 4 000,-kč.

František Šohajda:
Citace: Miroš Jan  05.12.2022, 10:29

Tak nějak....
poslední dobou jsou plasťáky pro elektroměry jiné jak bývali....
Po 2 letech na place jsou části jak kdyby obrostlé nějakým tmavým "bo..elem" !
Kvalita šla hodně dolů! Sice výrobce nabádá k nátěru,ale dříve nikdy nátěr se nedělal!

Jiří_Hrubý:
Citace: Radek Červený  05.12.2022, 00:02

Kdo chce, hledá způsoby,...atd. Pokud je na fasádě ještě břizolit, tak pravděpodobně už budu v 90% usazovat rozvadč předsazeně kvůli zateplováku. A to nemluvím o tom, že pokud měním ER rozvaděč, je to dnes v 90% kvůli FVE a pokud chci splnit připojovací podmínky, nebývá velikost menší. To jsou všechno věci, které se dají celkem šikovně překonat.

Opravdu si nehoním ego, nemám to zapotřebí. Jen chci odvádět celý život práci co nejlépe a  tomu nemusím dnes brát každý mizerný šolich a bastlit někam premixku. To je všechno  ;)

To beru, až na to, že ne vždy se zatepluje (co taky zateplovat na 60 či 80 cihle) a hlavně, pokud se předsadí, což je v takovém případě chvályhodné, protože nechat starou bednu utopenou hluboko ve zdi, překrytou malými dvířky, jako to dělají fasádníci je fakt hnus. Ale má to svý rizika a je to o důvěře ve stavebníka a fasádníky, že to tam tak nezůstane rok, dva, pět...,  protože i to se někdy stane.
Taky výměna premixky je dobře placený šolich, jen je to třeba umět dobře prodat a hlavně, jak už jsem uváděl výše, je to situace od situace jiný a ne vždy vhodný/nezbytný dávat hned novou bednu toť vše.

Citace: Miroš Jan  05.12.2022, 10:29

Ač jsem taky zastáncem nerezu, tak kondenzace to zabíjí, stejně jako plasťáky.
Bez dodatečný montáže ventilace, dřív nebo později selže HJ.
Do hodin a FMX mi nic není, ale dlouhodobě se nevydrží koupat ani FAZ.
V tomto ohledu je nejlepší řešení tenkocement, který ale zase zabil výrobce plastovými dvířky, nebo nerez variantou za poněkud přepálenou cenu, pokud už ho rovnou nevyřadil z nabídky.

Milan Jakeš:
Citace: Jiří_Hrubý  05.12.2022, 17:40

Ač jsem taky zastáncem nerezu, tak kondenzace to zabíjí, stejně jako plasťáky.

Přivádět vlhký vzduch do ER by mohl také husí krk z vnitřku budovy - pak by byla náprava velmi snadná. Ale nebude-li ER dýchat, taky si dovedu představit, že bude stačit i difúze vody skrz zeď.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana