Jak ochranit Wall Charger proti preruseni vodice PEN?

<< < (2/4) > >>

Sparky Ritchie:
Citace: Petr Peller  30.11.2022, 16:41

A jde nejak jednoduse zaridit, aby se pri prepeti odpojila i PE (na ktere je to nebezpecne napeti pri poruse PEN)?

PEN fault device v případě zjištění poruchy odpojuje všechny vodiče, tedy i PE. (Je to logické, ale jsem zvědav, jak se k tomu bude stavět revizní technik postupující dle ČSN.)

Juraj Rojko:
Píšete, že PE (tedy patrně bod rozdělení PEN) máte přizemněný. Tomu přizemnění nevěříte, nebo proč si myslíte, že se na PE objeví nebezpečné napětí? A proč to chcete řešit zrovna a jen u auta, když v domě máte jistě spousty míst, na kterých se případně objeví to samé napětí?

Petr Peller:
Citace: Sparky Ritchie  30.11.2022, 18:34

PEN fault device v případě zjištění poruchy odpojuje všechny vodiče, tedy i PE. (Je to logické, ale jsem zvědav, jak se k tomu bude stavět revizní technik postupující dle ČSN.)

To vim, ale ten jsem v CR nikde nenasel (a v UK je celkem drahy). Proto se spis snazim najit alternativu. Napr. hlidani prepeti/podpeti + nejak zaridit odpojeni PE, pokud se vyhodi faze.

Petr Peller:
Citace: Juraj Rojko  30.11.2022, 18:58

Píšete, že PE (tedy patrně bod rozdělení PEN) máte přizemněný. Tomu přizemnění nevěříte, nebo proč si myslíte, že se na PE objeví nebezpečné napětí? A proč to chcete řešit zrovna a jen u auta, když v domě máte jistě spousty míst, na kterých se případně objeví to samé napětí?

Prizemneni je provedeno v dome, kde vodivost podlah neni tak vysoka a v pripade chyby PEN by vsechny spotrebice mely mit podobny potencial. Nabijecka na auto je venku, kde muze byt mokra zem a navic je dal od bodu prizemneni.

Deductio:
L1,2,3 a N === proudový chránič === L1,2,3 a N nabíječ
PE nezapojeno                                                  |        |PE
                                                         např.8k2/10W   |
                                                                       |------|
                                                                                |
                                                                      zemnící tyč/e

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana