Za jakých okolností by šel umístit topný žebřík do zóny 2?
Milan Hudec:
A použití krabice/vývodky s patřičným krytím není dovoleno?
Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec 05.12.2022, 08:55
A použití krabice/vývodky s patřičným krytím není dovoleno?
Nikde v normě nevidím, že by byla dovolena do zóny 2 nějaká spojovací krabice (třeba jsem se přehlédl) a hlavně, nedovedu si představit, že by mi něco takového xichtilo v koupelně na nebo v obkladu.
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 05.12.2022, 11:14
Nikde v normě nevidím, že by byla dovolena do zóny 2 nějaká spojovací krabice (třeba jsem se přehlédl) a hlavně, nedovedu si představit, že by mi něco takového xichtilo v koupelně na nebo v obkladu.
Nejsem fuňě abych doporučoval acidurku...
Osobně mám rád průchodku (mosazná vypadá hezky) přes obklad a dále do krku pod obkladem se zaústěním k zásuvce.
Naprosto nesnáším plandající se šnůry od spotřebičů, nebo ty spirálové, drží se na nich akorát prach/plíseň.
Radim Strycharski:
Citace: Pavel Horský 05.12.2022, 11:14
Krabici bych považoval za příslušenství. Nedává smysl, aby odbočovací krabice byla dovolena pro zónu 1 a pro zónu 2 ne.
Milan Jakeš:
Koupelna je to krásná, velkoplošné obklady až ke stropu, tam zamaskovat krabici fakt nelze. Zcela by zhyzdila výsledný dojem :).
Ale určitě nebude velký problém objednat u výrobce patrony kus s prodlouženým kabelem, dát od žebříku husí krk a pod oknem jej zavést až do přilehlé místnosti a krabici dát tam. Profesionálně nastavit kabel od topné patrony by sice taky šlo, ale tomu se určitě vyhněte - není to jednoduché.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana