Mám zvolit v domku systém zásuvek a vidlic 5x16A nebo 5x32A?
P Martinec:
Hledal jsem: SEZ-CZ - Katalogy - SEZ Dolný Kubín - Průmyslové zásuvky a vidlice - a na str. 13 - IVG 3253
P Martinec:
Jinak hledal jsem tuto konkrétní vidlici. Když si dám obrázky Google jsou všechny s tou trychtýřovou průchodkou.
Zajímavé je že tyto nové kabelové zásuvky jsou dělány jako staré CSG - s dvojitými šroubky, výklopným třmenem a průchodkou s masívní gumovým těsněním. Předpokládal jsem že když i u vidlic ta trychtýřová průchodka zůstala, že i nové provedení vidlic bude stejné. Bylo by to i logické, ne?
I na obrázku z e-shopu byla fotka s trychtýřem (norm). A přišlo mi toto...
P Martinec:
V tom odkazu od vás je zase to provedení co mám teď. Tak v každém katalogu je to jinak. Super. ::) Jak jsem asi mohl tušit co se skrývá vevnitř?
Jinak ano, ze zvyku. Neměl jsem žádnou špatnou zkušenost se starými čtyřpólovými CV, CZ, CVG, CSG 3243 u sebe, u příbuzných ani ve fabrice. Zato co koupí ve fabrice tak ten systém těsnící průchodky se mi vůbec nelíbí, a to je jen IP44. Tak jsem zůstal u klasické konstrukce. Jak jsem asi mohl tušit co se skrývá vevnitř?
P Martinec:
Tak v tom vašem odkazu vidím že podle něj i zásuvky ISG mají tu obyčejnou tuctovou průchodku, takže asi to bude vevnitř taky ojeb... To teda vypadá že se mi doma sešla z jednoho obchodu současně nějaká stará a nová verze či co...
Jan Franěk:
Citace: P Martinec 20.12.2022, 23:41
Tak v tom vašem odkazu vidím že podle něj i zásuvky ISG mají tu obyčejnou tuctovou průchodku, takže asi to bude vevnitř taky ojeb... To teda vypadá že se mi doma sešla z jednoho obchodu současně nějaká stará a nová verze či co...
ANo, to je docela možné. Nicméně v odkazovaném katalogu najdete rozkresy těch variant i s vnitřním provedením a i dle toho si můžete vybrat. V praxi se prakticky už nepotkám s jiným systémem, než s "velkou matkou" tedy průchodkou která po snadném utažení nejen dobře těsní, ale i chrání kabel proti vytržení. Je to snadné a rychlé a nic jiného už v podstatě ani nechci řešit. Než se zlobit s nějakým utahováním šroubků, fuj. Navíc ve většině případů preferuji i bezšroubové provedení. Tedy pokud je zrovna skladem. Práce s nimi je pak rychlejší=efektivnější a zkušenosti velmi dobré i navzdory zatěžování "na hraně" a ne zrovna zacházení v rukavičkách od některých lidí.
Všeobecně bez ohledu na výrobce - Osobně spíš kupuji robusnější provedení IP66-8 od rúzných výrobců, protože to často používám venku a "matka" bránící "rozpojení" vidlice se zásuvkou mi tam přijde jako fajn. Pokud vím že jde pouze o vnitřní variantu, tak ta pojistná matka může někdy překážet a IP44 dostačuje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana