Mám zvolit v domku systém zásuvek a vidlic 5x16A nebo 5x32A?

<< < (5/11) > >>

P Martinec:
Dnes mi dorazila zásilka zásuvek a vidlic SEZ a musím tedy s politováním konstatovat že vidlice jsou daleko jiné než píšete.
Spojovací zásuvky ISG3253 jsou v pořádku, nálevkovitá vývodka :),  spona proti vytržení :) dvojšroubové svorky  :)
Ale vidlice IVG3253 je totální ojeb, šmejd a shit. Vyobrazení ani neodpovídá obrázku ani nákresu v katalogu protože tam je vyobrazena nálevková vývodka.
Takže skutečné provedení je:
Žávná nálevkovitá vývodka, místo ní pouze dodatečně namontovaná obyčejná kabelová průchodka Pg21 (zle),  žádná spona proti vytržení, (zle) (zle) ani pro ní není  na soklu vidlice jakákoliv příprava (zle),  svorky kontaktů pouze na jeden šroubek (zle)!
Nevím jak tato ojebávka má zajistit proti ukroucení nebo vytržení šňůru 5Cx4! (zle)

Takže za mně vidlice SEZ už nikdy, a je to obrovské zklamání - jsou to jen vyhozené peníze  za ojebávku!

P Martinec:
Doufám že sem na elektriku.cz také chodí někdo ze SEZ ať se k tomuto vyjádří (zle)

Milan Hudec:
Tak to je pro mne novinka, tato řada zásuvek a vidlic měla jak je znám trychtýřové vývody.....

P Martinec:
Omlouvám se že jsem se tak rozohnil ale toto mne fakt vytočilo. o:-)
Zajímavé je že SEZ má v katalogu jen to provedení s trychtýřem...:o ??

Jan Franěk:
Citace: P Martinec  20.12.2022, 20:20

Omlouvám se že jsem se tak rozohnil ale toto mne fakt vytočilo. o:-)
Zajímavé je že SEZ má v katalogu jen to provedení s trychtýřem...:o ?

https://www.sez-cz.cz/soubory/487-sez-dk-produktovy-katalog-08-2022-int-po-strpdf.pdf

No já nevím kde jste hledal, ale hned v prvním katalogu SEZ, jsem našel dost kvalitní provedení vidlic i zásuvek. Ale když už píšete o vidlicích, tak třeba na straně 12 je rozkres bezšroubového provedení s kvalitní průchodkou, která velmi spolehlivě brání proti vodě i kabelu ve vytržení.
Na straně 14, nebo třeba 16 je pak výběr těchto vidlic, dle provedení (šroubové i bezšroubové) a například krytí. Lze tam najít i vaši variantu, kterou bych si osobně nikdy neobjednal. Obávám se že za to SEZ nemůže a chyba je ve výběru konkrétního produktu, tedy na vaší straně. I když otázkou zůstává pro koho je ten low-end vlastně určen. Že by jen pro elektrikáře "ze zvyku"?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana