Mám zvolit v domku systém zásuvek a vidlic 5x16A nebo 5x32A?

<< < (4/11) > >>

P Martinec:
,  kabel již mám doma. 5G4 TITANEX.

Mohu vás ještě požádat o radu, jaké vybrat vhodné spojovací zásuvky a vidlice 5x32A, ve slušné kvalitě za rozumnou cenu?
Stačí pro použití na prodlužovák okolo domu a zahrady v krytí IP44, nebo už musí být IP66/67? (Tomu by ale musela odpovídat i daná vidlice na svářečce či jiných strojích, jinak je to k ničemu...).

Protože nedávno u nás v práci vyměňovali u strojů čtyřpólové vidlice za pětipólové, a ty půvovní vyhazovali. Rozhodl jsem se je trochu prozkoumat.
Dvě byly Walther s dvoušroubkovým připojením, a jedna byla SEZ s dvoušroubkovým připojením. Nebyla to ta stará CV 3243, ale trochu novější IV 3243. Docela mně překvapilo, že v místech kde tlačí šroubky měla válcová vnější plocha kolíku ven vytlačené hrbolky od šroubků. Ona ta dutina pro vodič je u této vidlice víc vyosená (tedy slabší stěna (zle)) než u těch Walther, ty byly v pohodě. Ještě to porovnám se starou CV3243 kterou ještě nemám rozebranou. Takže SEZ mě tímto trochu zklamal, setkali jste se už s tím?

P. Martinec

Hynek Havliš:
Mohu vás ještě požádat o radu, jaké vybrat vhodné spojovací zásuvky a vidlice 5x32A, ve slušné kvalitě za rozumnou cenu?

Já jsem celkem spokojen s produkty firmy Bals, resp. NG Elektro trade.

Milan Hudec:

IVG 3253
Výhoda je v pevném provedení (u rychlozavírací ch se občas ulumí plastový jazýček uzávěru, zvláště za mrazu a na průšvih je zaděláno).
Dalším bodem pro je existence oné převlečné matice, která funguje protioderně při vláčení koncovky po zemi a dobře tlumí nárazy při pádu.
Debilózně je řešena odlehčovací spona, chce to trochu trpělivosti při montáži.
Pokud se použije kabel správného průměru, tak k odlehčení přispěje i trychtýřová vývodka, což je dnes již neobvyklá konstrukce, která sama o sobě je top ale nesmí přijít pod ruku neumětela.

Václav Třetí:
SEZ Krompachy je slušný průměr, dále třeba Mennekes nebo PCE.

Vyosení otvorů pro vodiče v kolících má za úkol zajistit dostatek materiálu pro závit šroubku, aby nedošlo k jeho stržení. Protlačení materiálu kolíku proti šroubku znamená, že někdo neměl cit a utahoval příliš.
Pokud se chcete vyhnout problémům se šroubky, použijte bezšroubové provedení. Je ovšem dobré si prostudovat montážní pokyny výrobce.

P Martinec:
Nakonec jsem to "risknul" a objednal vidlici IVG 3253 a k tomu zásuvku ISG 3253

A změřil taky ve vidlici šuplérou tloušťku stěny v otvoru pro vodič proti šroubku, u Walther 4x32A je to cca 1,12-1,13mm, u SEZ IV 3243 1mm :-[ . CV 3243 ještě nemám změřenou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana