Jak se kontrolují dálkově ovládaná vrata zda jsou zavřená?
Jaromír Táborský:
Citace: Juraj Rojko 10.11.2022, 14:15
My sice máme EZS i chytrou domácnost, ale zatím se jako nejspolehlivěj ší jeví všímavá a hodná paní sousedka, která nám zavolá. A nemyslím to ironicky.
Tak to jsem pro souseda přesně já. Už jsem mu navrhl, že by mohl mít u televizoru červenou signálku, nějakou blikající LED, pokud nebudou vrata zavřená. Hluboce se zamyslel, zda mé občasné hlášení nebude levnější! :-)
Juraj Rojko:
Výhoda tohoto řešení spočívá v tom, že hlídání není omezeno jen na konkrétní vrata a rozsah hlídaných elementů se automaticky přizpůsobuje činnosti dotyčného sklerotika.
Jaromír Táborský:
Citace: Juraj Rojko 10.11.2022, 14:47
Výhoda tohoto řešení spočívá v tom, že hlídání není omezeno jen na konkrétní vrata a rozsah hlídaných elementů se automaticky přizpůsobuje činnosti dotyčného sklerotika.
Nevýhoda ovšem v tom, že činnost sběratelů kovu nemusí být synchronní se sousedskou pozorností!
Michal Čeleda:
Citace: Jaromír Táborský 10.11.2022, 14:30
Tak to jsem pro souseda přesně já. Už jsem mu navrhl, že by mohl mít u televizoru červenou signálku, nějakou blikající LED, pokud nebudou vrata zavřená. Hluboce se zamyslel, zda mé občasné hlášení nebude levnější! :-)
Těžko říct, materiál by se mohl vejít dejme tomu do 1.500Kč, natáhnout kabel by si mohl sám a jen trochu schopný šikula mu to určitě zapojí za pár peněz (pivo, protislužba, ...). Záleží na každém, na kolik si cení svůj majetek či bezpečí a kolik je ochoten investovat.
Jaromír Táborský:
Citace: Michal Čeleda 10.11.2022, 16:06
Těžko říct, materiál by se mohl vejít dejme tomu do 1.500Kč, natáhnout kabel by si mohl sám a jen trochu schopný šikula mu to určitě zapojí za pár peněz (pivo, protislužba, ...). Záleží na každém, na kolik si cení svůj majetek či bezpečí a kolik je ochoten investovat.
Přesně tak, vrata ho stála 40. tisíc a bez té signalizace je to takový nedodělek. Když měl normální vrata na kliku, nikdy je nenechal otevřené. Nevím proč mi připadá, že dodavatel třeba pohonu, nabízí ovladače, další pohony ale že by dodával jakousi signalizační "chůvičku" stavu vrat, to ještě nikoho nenapadlo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana