Jak se kontrolují dálkově ovládaná vrata zda jsou zavřená?
Jaromír Táborský:
Soused od naproti, starší pán si pořídil nová Lomax vrata a za půl roku co je má, jsem u něj třikrát zvonil, že je má otevřená. Moje vrata mají signalizaci uvnitř domu. Zajímalo by mě jak taková vrata lidé kontrolují, že je mají zavřená. Vždyť to nemusí být problém jen mého souseda! Samozřejmě existuje tisíc možností jak to signalizovat ale mě zajímá, zda to vůbec někdo řeší nebo jen spoléhá na to, že vrata zavřel a že se pak tlačítka náhodou nedotkl. Mít tak celou noc vlastně otevřený dům je docela bezpečností ne díra ale minimálně jeskyň!
Petr Chalupa_:
Souhlasím. Narazil jsem na to doma taky. Děti mi mačkají tlačítka běžně. Doplnil jsem k vratům indukční čidlo a do tlačítek rudou kontrolku. Když člověk chodí kolem, svítící kontrolka přímo bije do očí. Jinak vrata většinou mají i výstupy na diagnostiku zavřených vrat, mělo by to být taky použitelné.
Jaromír Táborský:
A to dodavatelé vrat nijak neupozorňují, že je to dost nebezpečné? To je na stejné úrovni jako přístup k routeru s loginem a heslem admin/admin!
Jan Franěk:
Většinou to integruji do EZSky, nebo je signalizace součástí domácí automatizace, která na déle otevřená vrata reaguje upozorněním, nebo přímo jejich zavřením.
Petr Chalupa_:
Citace: Jan Franěk 09.11.2022, 21:26
Většinou to integruji do EZSky, nebo je signalizace součástí domácí automatizace, která na déle otevřená vrata reaguje upozorněním, nebo přímo jejich zavřením.
Jak to tam mívají v té řídící jednotce vrat nejčastěji řešeno? Mají bezpot. výstup, který drží trvale sepnutý, když jsou vrata otevřeny? U těch mých vrat tam 3x zabliká relé a pak už asi nic. Tedy signalizují jen krátce při úplném otevření a při úplném zavření.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana