Jak se kontrolují dálkově ovládaná vrata zda jsou zavřená?

<< < (4/5) > >>

Michal Čeleda:
No ono nejde ani tak o cenu vrat, ale spíš o to, co je za nimi. V extrému by asi stačil mechanický spínač a napojit ho na bezdrátový zvonek. To je pak "za hubičku" :-)

Martin Procházka, Slaný:
Mně osobně doma vyhovuje režim vrat, kdy se po otevření sama po nastaveném čase zavírají a případné stisknutí tlačítka časovač resetuje. Nemůže se tak stát, že by člověk zapomněl zavřít.  ;)

Petr Chalupa_:
Citace: Martin Procházka, Slaný  12.11.2022, 13:19

Mně osobně doma vyhovuje režim vrat, kdy se po otevření sama po nastaveném čase zavírají a případné stisknutí tlačítka časovač resetuje. Nemůže se tak stát, že by člověk zapomněl zavřít.  ;)

To je originální funkce vrat, nebo je to dodělávané? V manuálech vrat i bran bývá většinou povinnost ovládání osobou, která daný prostor sleduje, kvůli bezpečnosti, kdyby tam byli lidé, nebo zvířata, případně jiné překážky. A to i u vrat, kde je síla uzavírání kontrolována hlídáním proudu tekoucího do motoru. Ale možná mají vaše vrata nějakou sofistikovaněj ší bezpečnost.

Martin Procházka, Slaný:
Citace: Petr Chalupa_  12.11.2022, 16:19

To je originální funkce vrat, nebo je to dodělávané?

To je originální funkce pohonu. Mám sice doma stařečka FAAC 530, ale teď jsem rychle kouknul, že to má i současný FAAC D600. Namátkou má tuto funkci také třeba pohon DoorHan DIY 800.
Žádné speciální zabezpečení nemám - pohon má omezení síly s reverzací a klasickou bezpečnostní smyčku na optickou závoru případně detekční lištu.

Juraj Rojko:
Má to i např. Hörmann, Tousek… Mělo by to být doplněno dalším bezpečnostním zařízením, t.j. většinou světelnou závorou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana