Jak instalovat bezpečně FVE na dům bez HOP/MET a hromosvodu?

<< < (3/5) > >>

Lada Fartak:
Kazdopadne je jasne, ze provozovat FVE s ostrovnim rezimem se stiti TNC od distributora bez MET neni uplne dobre... v pripade zakladoveho zemnice a svodu a napojeni na svod si myslim ze to nebude problem - plus tam treba pridat jednu tyc navic a MET stvorit - tam se vejdem do 5ohm... ale kdyz tam neni nic... barak je hotovej... tak pak potes koste... a majitele to bude stat dost penez... i kdyby jsem mel mit v ruce merak a zarazel jednu tyc za druhou... diky moc za odpovedi

Lada Fartak:
jinak koukam do normy - Má-li elektrická přípojka délku do velikosti 200 m, má být odpor tohoto uzemnění nejvýše 15 Ω... muzeme brat situaci za ztizene podminky... 15 je preci jen dosazitelnych. ..

Milan Jakeš:
Když je okolo domu volný prostor, je nejsnazší vykopat 1,2m, lépe 1,3m hlubokou rýhu a položit do ní zemnicí pásek. Musí to být nezámrzná a nevysychavá hloubka.

Já letos takto pokládal FeZn 30x4 pásek do plastického jílu 50Ohm.m a vycházelo to také 50Ohm.m (25m pásku mělo 2Ohm). Rýhu si může majitel vykopat klidně ručně, však pohyb je zdravý a bagr může lehce nadělat víc škody, než užitku :).

Tyče jsou dobré hlavně tam, kde nelze dělat rovné dlouhé rýhy.

Lada Fartak:
jo jo… no necekal jsem, ze tolik instalaci pomerne mladych je bez zakladnich veci… :(

Pavel Horský:
Citace: Lada Fartak  10.11.2022, 11:49

jinak koukam do normy.....

Do jaké normy?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana