Jak často se setkáváte s nefunkční proudovým chráničem?

<< < (3/5) > >>

Peter Lovacký:
Citace: Milan Jakeš  06.11.2022, 15:52

Může fungovat i jen na půl - zmáčnete a nic. Zmáčknete podruhé a po půl vteřině to neochotně zareaguje. Takže rozcvičovat a nebo rovnou vyhodit?

Špekulujete,..ja som napísal toto:
Citace: Peter Lovacký  06.11.2022, 14:50

Chránič ktorému v domácnosti bez zákonných revízií nefunguje tlačítko,

Milan Jakeš:
A já zas napsal jen to, s čím jsem se už nejednou skutečně setkal.

Jiří Kantner:
Jsou chrániče a chrániče... podobně jako klecové svorky - v bau-bau krámech mají nejrůznější napodobeniny svorek WAGO, kterým se soudný elektrikář radši vyhne. I když daný model prošel nějakýma atestama. Ušetřit se na tom nedá. KOukněte se na cenový rozdíl mezi NOARK a EATON...? Má cenu šetřit?

Radek Červený:
S nefunkčním proudovým chráničem z jisté firmy na ústeckoorlicku se setkávám poměrně často. A nic na tom nezměnila ani akvizice tohoto podniku. Přesto to ovce dál perou do rozvadčů po tunách.

Jinak by bylo ještě dobré rozeznat typ chrániče. Celkem se divím, jak všichni pořád perou do rozvadčů AC chrániče. Řekl bych, že ten by dnes už snad neměl být ani na trhu. Ukažte mi dnes jeden rozvaděč, za kterým není třeba spínaný zdroj. Zde se pak nemůžeme bavit o vadě chrániče, ale slušně řečeno hlouposti elektrikáře.

František Šohajda:
Citace

Celkem se divím, jak všichni pořád perou do rozvadčů AC chrániče.

U některých firem je to standart!! (zle)
Je to asi neznalostí stavu, nebo vydělat za každou cenu!
(Chrániče AC se dají v "akci" koupit celkem levně. >:D

Jinak poruchovost chráničů po letech je promile. I když se nezkoušejí ,  tak kupodivu jsou funkční.
Před lety jsem se setkal s velmi renovovanou firnou německou, kde byla jedna várka chráničů po roce vadná-vše vyměnili zdarma.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana