Jak často se setkáváte s nefunkční proudovým chráničem?

<< < (4/5) > >>

Václav Třetí:
Chrániče občas zlobí, zejména pokud nejsou přezkušované. Horší ovšem je, že mnoho značek nefunguje správně ani nových, mají velký rozptyl parametrů a mechanické problémy. Pokud nebudu zacházet do značek z hobby marketů, tak problematická bývá Bonega.

Příčina poruch chráničů bývá prach, písek (malta) a voda. Velice časté poruchy v bytech bývají způsobené právě vytopením rozvaděče vodou kvůli závadě pračky (myčky) ve vyšším patře.

Milan Hudec:
Citace: Radek Červený  07.11.2022, 00:10

S nefunkčním proudovým chráničem z jisté firmy na ústeckoorlicku se setkávám poměrně často. A nic na tom nezměnila ani akvizice tohoto podniku. Přesto to ovce dál perou do rozvadčů po tunách.

Jinak by bylo ještě dobré rozeznat typ chrániče. Celkem se divím, jak všichni pořád perou do rozvadčů AC chrániče. Řekl bych, že ten by dnes už snad neměl být ani na trhu. Ukažte mi dnes jeden rozvaděč, za kterým není třeba spínaný zdroj. Zde se pak nemůžeme bavit o vadě chrániče, ale slušně řečeno hlouposti elektrikáře.

S jejich starými PCh (desítky let zpět) jsem celkem spokojen, nové bych již neinstaloval, poruchové jsou na úrovni nej.braků.

Karel Bělohlávek:
Citace: Radek Červený  07.11.2022, 00:10

Řekl bych, že ten by dnes už snad neměl být ani na trhu.

A ono je to spíše naopak. Některé obchody typ A nemají pomalu ani v nabídce. :(

Jirka Š. Svejkovský:
Samozřejmě, v Bau na chránič A nenarazíte. Cena o 50 Kč vyšší je pro ně jasná stopka.
Bohužel je to tak i u mnoha elektrikářů, kteří hledají co nejlevnější materiál, aby ušetřili každou kačku z nabídnuté ceny.

Milan Hudec:
Nejčerstvěji: dva 3f chránice 0,03 a ejhle jejich vyp.proud odpovídal 300mA.
Pro mne novinka, setkal jste se někdo s tím, že výroba popletla plastový obal či střívka uvnitř?
Samozřejmě to může být náhoda....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana