Jak chráníte přívodní kabel pro roubenku?

<< < (4/7) > >>

Milan Hudec:
Takže kabel veden v kovové trubce s řádným připojením k MET a trubka oblita betonem cca 3-4cm.
Víc pro věc těžko udělat.

Peter Lovacký:
Hmm,..stále sa tu rieši zvýšená mechanická ochrana, (nič proti kvalitnému uloženiu..) len nie stav pri poruche, kde norma obmedzuje nedokonalú poruchu na únik max. 300mA......
To nikomu nevadí neošetrenie postupne narastajúceho prúdového úniku až do výšky preťažovacieho prúdu v drevostavbe?

Jan Franěk:
Ne, řeší se zde ochrana před požárem, vzhledem ke změně, kdy kabel nepůjde v betonové základové desce, ale právě v dřevěné konstrukci stavby. Kolegové pouze upozornili na riziko poškození pláště kabelu hlodavci, což bývá v podobných stavbách častým jevem.
Navíc nedokážu zabránit narůstajícímu proudovému úniku jinak, než že mi zareaguje nějaká ochrana. Tedy až poté, co dosáhne určité hladiny. Nebo máte jiné řešení?

Citace: Milan Hudec  05.11.2022, 09:33

Takže kabel veden v kovové trubce s řádným připojením k MET a trubka oblita betonem cca 3-4cm.
Víc pro věc těžko udělat.

A myslíš si Milane, že by samotná pancéřová trubka s připojením na MET  nestačila?

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  06.11.2022, 15:32

Ne, řeší se zde ochrana před požárem, vzhledem ke změně, kdy kabel nepůjde v betonové základové desce, ale právě v dřevěné konstrukci stavby. Kolegové pouze upozornili na riziko poškození pláště kabelu hlodavci, což bývá v podobných stavbách častým jevem.

A myslíš si Milane, že by samotná pancéřová trubka s připojením na MET  nestačila?

Musel/chtěl jsem se poprat jak s mechanickou ochranou, tak ochranou tepelnou, a chtěl jsem být důsledný.....

Peter Lovacký:
Citace: Jan Franěk  06.11.2022, 15:32

Navíc nedokážu zabránit narůstajícímu proudovému úniku jinak, než že mi zareaguje nějaká ochrana. Tedy až poté, co dosáhne určité hladiny. Nebo máte jiné řešení?

Nemám,..tá "určitá hladina" je stanovená normou na 300mA, a túto hranicu nijaká trubka ani betón tak jak FI 300 nezabezpečí...

Ja mám k drevostavbám jednoduchý prístup:
Celá EI ktorá je uložená v konštrukcii drevostavby (na uložení nezáleží),  musí byť za chráničom 300mA,...
Inakšie sa zmysel ochrany pred požiarom v zmysle obmedzenia unikajúceho prúdu na dohodnutú hranicu míňa účinku,..
Ja to píšem ako závažný nedostatok..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana