Bezejména
Milan Jakeš:
Uvnitř varné desky bude cca 10uF kond. v sérii s usměrňovačem pro triviální generování napájení řídících obvodů. Spotřebě 2,4W bych moc nevěřil, spíš zde bude nad 3W. Asi jde o levnější produkt, raději se poohlédnout po lepší značce.
michal jankonič:
Ind. varná doska je značka Bosch. :(
Servisák sa vyjadril, že ide o indukčnú jalovinu, preto som sa pýtal na hodnotu kondenzátora, ktorý by to mohol čiastočne vyriešiť.
Keď mi vrátia zo servisu to otestujem aký je odber z aku a uvidím čo ďalej.
Vďaka za odpovede
Milan Jakeš:
Doma mám 2 ploténkovou vestavnou varnou desku deDitrich. Tak o víkendu změřím její VAr a W ve standby pro srovnání a dám vědět. Zátěž bude kapacitní ale to měření rovněž ukáže.
Řešení, že se vytvoří malým kondem zdroj AC proudu, ten se usměrní a zenerkou přemění na napětí se běžně používá jen pro velmi malé odběry, po zapnutí by to pak mělo přejít na standardní zdroj. Jak je vidět, tak výrobci se dnes snaží ušetřit, kde se dá. Na výsledek mého měření jsem sám zvědavý :)
Milan Jakeš:
PS: Ta zátěž ve vašem případě bude opravdu induktivní. Běžně se zde používá jako velká impedance malý kapacitor ale pro 0,6A by to byl už hodně velký kapacitor a ten by už nešlo úplně jednoduše připojovat na 230VAC (velké nadproudy). Takže výrobce zde asi použil jinak dražší tlumivku "paralelně" s tranzilem. A ano, ta by pak šla kompenzovat paralelním kondenzátorem úplně stejně, jako v zářivkách. Velikost toho kondu je pak jednoduše C = I_off / (314 * 230), pro 0,6A C= 8,3uF, takže například tento:
https://www.kvelektro.cz/rozbehovy-kondenzator-tc886hs-8uf-450-500v-p1004422
Milan Jakeš:
Ten navržený kond. nebude moc kvalitní a časem se z něj "zahulí". Proto bych doporučoval rovnou volit např. EPCOS B32332I6805J08 0.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana