Bezejména
michal jankonič:
(poklona) zatiaľ mi ešte nevrátili indukčnú varnú dosku zo servisu nakoľko som odcestovaný, ale zo servisu je vyjadrenie, že ide o jalový výkon. Pokiaľ všetky ind. varné dosky sú takto riešené tak to v distribučnej sieti dobe navyšuje jalový prúd. S tým kondenzátorom to nevyriešim? servis sa vyjadril, že nakoľko ide o jalový výkon (150W vo vypnutom stave) tak je to v poriadku. :o
M S:
Kapacita sa kompenzuje indukčnosťou a opačne, nie ďalšou kapacitou.
150W sa vám môže zdať ako mnoho, no ak je inverter navrhnutý poriadne, reálna strata bude v jednotkách W. Píšete, že máte ostrov. Akú kapacitu batérie máte nainštalovanú? Keď sa vráti, spravte test. Reálnych 150W za 8h noc zožerie 1.2 kWh - to sa na stave batérie musí prejaviť.
----------------
@pán Fuk Tomáš, krátka odpoveď ohľadom LFP z RnD oddelenia. Musím ale upozorniť, že konkrétny človek má skúsenosti s návrhom LFP, nie s návrhom invertorov, takže chvíľu trvalo, kým som vysvetlil procesy a stále si nie som istý, či to prešlo.
There is a memory effect on LFP batteries as well (even though it's reversible). So after some incomplete charges and discharges, the voltage curve of the charge will increase, so now the BMS will have wrong data to assume current SOC, causing reduction of used capacities in the battery. This effect can be reversed by a single full charge/discharge.
Every process in nature (including the ones that happen in batteries) is partially irreversible. Therefore, with each pass of, let's say 1000 Li+ ions, some percentage stays irreversibly trapped in form of some salt inside or outside of an anode. That means that with each "activation" of the battery, degradation occurs. All in all, I think it is better for these events (frequent small charge/discharge) do not occur.
Keď sa nám rozbehne nový lab, nechám zaťažiť štandardne vyrábaný inverter s povedzme 5 kWh batériou silnou kapacitou a dám vedieť reálny vplyv na straty a výstup z prúdovej sondy na batérii. Bude to ale pár mesiacov trvať :)
Jan Kelbich:
Citace: M S 29.09.2022, 21:52
Keď sa nám rozbehne nový lab, nechám zaťažiť štandardne vyrábaný inverter s povedzme 5 kWh batériou silnou kapacitou a dám vedieť reálny vplyv na straty a výstup z prúdovej sondy na batérii. Bude to ale pár mesiacov trvať :)
Jen pro úplnost, kontrolujte při tom střídavou i stejnosměrnou složku proudu baterie. Ať máme relevantní data.
Fuk Tomáš:
Citace: M S 29.09.2022, 21:52
Kapacita sa kompenzuje indukčnosťou a opačne, nie ďalšou kapacitou.
Zda se jedná o kapacitní jalovinu by se dalo ověřit třeba paralelním připojením cca 100W klasického transformátoru (nezatíženého). Měla by se v takovém případě ta jalovina výrazně zmenšit. Ztráty ovšem asi ne, jen se přesunou z měniče (který tu jalovinu jinak musí generovat) do přidaného trafa.
Jan Kelbich:
Citace: Fuk Tomáš 29.09.2022, 23:14
Zda se jedná o kapacitní jalovinu by se dalo ověřit třeba paralelním připojením cca 100W klasického transformátoru ....
Nebo změřit vektorampérmet rem. :D :D
No, mohla by to řešit proudová sonda a osciloskop. A napřed ověřit polaritu např. odporovou zátěží.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana