Jak doma eliminovat harmonické frekvence?

<< < (3/11) > >>

Milan Hudec:
Klasický Al syndrom povoleného šroubku ve spoji.

Jiří Schwarz:
Už jsem se setkal s podezřením, že se nějak 2 "spínané" zdroje pro 2 světla ovlivňovaly.
Jedno nebo druhé svítili normálně, když za sepnuly obě, nepravidelně poblikávala. Když se k tomu zapnulo 3. světlo s klasickou žárovkou, stav se zlepšil, ale nezmizelo to úplně.
Měření  naznačilo zvýšenou impedanci a po kontrole a dotažení spojů v celém okruhu ze problém "ztratil".

---------
Co přesně PC dělá nebo nedělá? Jak se chová?
Není u vás v síti velké napětí (nad 240V),  se kterým by měl zdroj v PC problém a zatížením okruhu to napětí o něco klesne?

Citace: Michal Melzer  26.09.2022, 11:31

To že EMC je problém výrobce je ale zajímavý fakt ja měl za to že je to povinnost distributora dle ČSN EN 50160
...

EMC by bylo na samostatnou diskusi. V podstatě jde o 2 věci:
- zařízení nesmí vyzařovat nic nad nějakou hranici, která může být pro různá prostředí rozdílná
- zařízení musí být odolné proti vyzařované energii jiným zařízením, které se v prostředí, kde je zařízení používáno, dá předpokládat

Michal Melzer:
Mrzí mě že někomu to přijde jako trolení ale tento problém má více lidí kteří jsou stejně bezradní jako já (většinou lidi z IT) bez znalosti problematiky elektrického napájení. Na toto řešení přišli rusové dále je to testováno jako úspěšný způsob eliminace části asi harmonických frekvencí nebo napětí.
Někdo používá žehličku někdo přímotop výsledek je stejný já nemám přímotop tak používám žehličku a funguje to bez jakékoliv degradace v čase…
Řeší se to na jiném fóru o IT v ang jazyce klidně poskytnu odkaz.

Pokud shodím všechny pojistky a nechám běžet jen PC vše ostatní v bytě je vypnuté, PC nefunguje.  - ostatní zařízení na to tedy nemají vliv

Popsat tu nefunkčnost není lehké ale pro představu 280Hz monitor je pocitově jako 60Hz i když samosebou běží na 280Hz, myš reaguje zpožděně atd…

K tomu dotažení šroubků - rozvody mám cca 8let staré v Cu šroubky jsou jen pojistkové skříní ty jsem dotáhl a zkontroloval jejich dostatečné zastrčení, v zásuvkách a vypínačich nejsou šroubky ale takové zacvakávací svorky - nevím jestli mohu předpokládat chybu tam
V krabičkách jsou vago spojky ty se asi taky nemohou povolit jen tak….
2x jsem nechal provést revizi mojich rozvodů- vždy bez závad

Co se týče přepětí vyzval jsem ČEZ ktery provedl měření 7dni za sebou min i max v pořádku ale nedodal hodnoty frekvencí i když by měl - už jsem to reklamoval
Sám jsem v zásuvce naměřil 53,331Hz ČEZ nezajímá co já mám v zásuvce je zajímá pouze dělící místo (přikládám foto do přilohy)

Nevím jestli ta frekvence má tolik společného s harmonickou ale dle přednáškového zaměstnace firmy EATON proudové zatížení snižuje právě harmonickou proto věřím že to je co potřebuji odfiltrovat.
To že ta žehlička funguje je 100% fakt byli i jiné úspěšné pokusy které ale byli vždy v čase (v řádu hodin) neúspěšné

Peter Munka:
Citace: Michal Melzer  26.09.2022, 18:16

Popsat tu nefunkčnost není lehké ale pro představu 280Hz monitor je pocitově jako 60Hz i když samosebou běží na 280Hz, myš reaguje zpožděně atd…

Sám jsem v zásuvce naměřil 53,331Hz

Zjavne zle meriate a mate sklony k paranoji. Podla mojho nazoru akokolvek sa bude merat, stale sa nameraju normalne hodnoty, teda okrem vasich pochybnych merani nevhodnym pristrojom.
Tiez sa stavim, ze ked strcim do zasuvky primotop alebo zehlicku tak, aby boli v inej miestnosti a nevideli ste, ci su zapnute. tak budete tvrdit, ze to problem "vyriesilo".

Jiří Schwarz:
Frekvence 53,3...Hz (na fotce je jiný údaj, proč?)
To by mě zajímalo jaký máte přívod elektrické energie. Pokud je to "pouze" přes běžné transformátory 22/0,4kV z energetické sítě, není to možné. Taková odchylka frekvence není reálná
Buď byste museli mít přívod z nějaké lokální nezávislé sítě, nebo je možné, že nějaké zařízení na rozvodu "rozbije" napájení tak, že měřič zaznamená i nějaké poklesy nebo špičky a změří tak frekvenci nesprávně. Ale to by se dalo zjistit pomocí analyzátoru sítě

Reakce myši - to je bezdrátová myš? Na 2,4GHz? To pásmo je slušně "zapráskané" a nestačil jsem se divit jak dokázala zbořit funkci myši, BT, WiFi analogová kamera v tomto pásmu.

Kdybyste byl z regionu, kde se pohybuji, docela rád bych to viděl a porovnal stav se zatížením a bez zatížení, "vidět" co se tam změní.

Nemá váš zdroj v PC aktivní PFC?

edit:
zajímavé by bylo jestli se něco změní, pokud by se použila lepší UPS v režimu OnLine

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana