Jak doma eliminovat harmonické frekvence?

<< < (2/11) > >>

Michal Melzer:
Problém je v PC, prostě nefunguje pokud není do stejné zásuvky zapojena žehlička (ta kterou mám má odběr 2600W) a to není podle mě úplně smysluplné řešení a určitě tam je ještě prostor pro zlepšení… PC testováno na vesnici bez problémů funguje. U mě v bytě pouze na zatížené zásuvce tam mi nejde o to že bych nemohl mit vždy zapnutou žehličku jen bych radši řešení které to odfiltruje a nebude to spotřebovávat 2600W…
To že EMC je problém výrobce je ale zajímavý fakt ja měl za to že je to povinnost distributora dle ČSN EN 50160

Na ty LC filtry se zkusím podívat snad se to dá koupit jako celek

Václav Třetí:
Teď je otázka, zda není problém ve zdroji počítače, ten sám o sobě vyrábí rušení, takže na výstupní stranu by ho pouštět neměl. Tudíž by bylo možná nejjednodušším řešením zkusit jiný zdroj počítače, protože problém má asi samotný zdroj. To, že funguje někde jinde nemusí ještě znamenat, že není chyba právě v něm.

LC filtry existují jako kompaktní součástka, ale hůře se shánějí. Občas se dá využít díl demontovaný třeba z vyřazené pračky. Dají se sehnat od dodavatelů ND pro bílou techniku. V některých zařízeních bývají sestavené z diskrétních součástek na DPS - dost často v MW troubách.

Jan Franěk:
A nemáte problém v elektroinstala ci? Odpovídá to upadlému PEN za určitých podmínek.

M S:
Toto znie ako extrémny  prípad XY problému.
Aký je presný typ zdroja?
Čo presne PC robí alebo nerobí?
Bez prístupu k meracím prístrojom, ak máte dobré susedské vzťahy, skúste u nich.

Peter Munka:
Podla popisu s to s harmonickymi nic nema. Ta zehlicka znie zaujimavo, skoro az ako pokus o trolovanie.
Nechajte si skontrolovat celu instalaciu, tam by som zacal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana