Kolik přívodů k čidlu vést jedním stíněným kabelem?
Jaromír Táborský:
Citace: Petr Liskar 24.08.2022, 23:29
Já osobně jsem zastánce metody "co čidlo, to samostatný kabel" poté, co jsem se na jedné realizaci těžce "spálil" na tom, že ve sdruženém vedení jedna proudová smyčka ovlivňovala druhou a příčinu se nám nepodařilo nalézt...
Přesně tak, jednou jsme chtěli využít jednoho kabelu dvou zařízení z bodu A do bodu B. Špatně! Na pěti metrech jeden pár ovlivňoval druhý tak, že výsledné hodnoty ve finále znefunkčnily všech pánované vazby.
Juraj Rojko:
Citace: Jaromír Táborský 04.09.2022, 13:32
Přesně tak, jednou jsme chtěli využít jednoho kabelu dvou zařízení z bodu A do bodu B. Špatně! Na pěti metrech jeden pár ovlivňoval druhý tak, že výsledné hodnoty ve finále znefunkčnily všech pánované vazby.
U 4-20mA smyčky?
Vít Rotrekl:
Mám vyzkoušené proudové čidla tlaku DLF... 4-20mA dvě čidla na jednom kabelu CY-JZ 4x0,5, v délce cca 20-25m, ve společném drátěném žlabu pro několik dalších čidel, a taky silových rozvodů. Slaboproudé kabely a silnoproudé kabely jsou v kabelovém žlabu prostorově odděleny. V rozvaděči je stínění kabelů připojeno. Funguje to bez problémů.
Petr Liskar:
Citace: Juraj Rojko 04.09.2022, 14:04
U 4-20mA smyčky?
Ano. Ztratil jsem na tom den a půl a jediné, co spolehlivě fungovalo, byl samostatný kabel.
Juraj Rojko:
Zajímavé a poučné. Docela rád bych ale znal důvod. V podstatě je to stejnosměrné, téměř konstantní napětí (minimálně u obvyklých čidel, které měří pomalu se měnící veličiny.) s "přiměřeným" proudem, takže by to proti vzájemnému rušení mělo být velmi odolné.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana