Čím zakončit vodič 1-YY v pojistkové skříni?
Rozvodak:
Citace: Michal K1 28.06.2022, 09:26
Aktuálně to vypadá takto, viz příloha. Hliníkové vodiče budou zrušeny a zůstane pouze jeden měděný kabel. Je možné tedy nalisovat oko a našroubovat ho přímo pod šroub? Když nad tím přemýšlím, tak 1-CYKY 4x35 bude mít také mnohodrátové jádro, takže se těm okům stejně nevyhneme. Jde mi o to, aby s tím EG.D. neměl problémy. Když jsme to dělali na jiné akci, tak tam byla stará skříň, kde byly pouze šrouby, takže se tam daly oka a bylo.
Nalisujte oko nebo dejte V praporce s třmenem. Není nad čím přemýšlet. Hlavně to udělejte tak, aby to nehořelo. Tzn. dejte pryč H svorku.
Miroš Jan:
Pro tazatrele :
Tak jednou uvádíš vodič YY 35mm2, podruhé kabel CYKY 4 x 35mm2, tak který to bude?
Jinak na tom druhém vývodu, kabel NAYY 4 x 25mm2, a pojistka 100A. (zle)
Michal K1:
Přívod bude CU 35mm2. Takže je celkem jedno, jestli použiju YY nebo CYKY, můj problém to neřeší.
Jiří_Hrubý:
Citace: Michal K1 28.06.2022, 09:26
Aktuálně to vypadá takto, viz příloha. Hliníkové vodiče budou zrušeny a zůstane pouze jeden měděný kabel. Je možné tedy nalisovat oko a našroubovat ho přímo pod šroub? Když nad tím přemýšlím, tak 1-CYKY 4x35 bude mít také mnohodrátové jádro, takže se těm okům stejně nevyhneme. Jde mi o to, aby s tím EG.D. neměl problémy. Když jsme to dělali na jiné akci, tak tam byla stará skříň, kde byly pouze šrouby, takže se tam daly oka a bylo.
Jděte cestou nejmenšího odporu, zmačkněte oka, dejte přes ně kousek smršťovačky, připojte pod šrouby.
Ty podložky není úplně nutné vyhazovat, oko tohoto rozměru se do nich vejde a zvětší se styčná plocha. Nanejvýš bych to oko trochu máznul kontaktní vazelínou.
Citace: Miroš Jan 28.06.2022, 11:22
Jinak na tom druhém vývodu, kabel NAYY 4 x 25mm2, a pojistka 100A. (zle)
Nic neobvyklého, pojistka řeší zkrat na HDV, před přetížením chrání HJ. Pokud vychází Zs není problém.
Miroš Jan:
No tak tím si nejsem moc jistej. :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana