Pomohou satelitu při malé vzdálenosti od svodu i třeba 3m HVI?
František Šohajda:
Citace
A všimnul si někdo, že tam žádný hromosvod není?
všimnul jsem si....
Citace
Ne uchytit /uzemnit/ na plech?
pegas100:
HVI je ideální pro všechny ty co křičí, jak se jim hromosvod nelíbí. On ten HVI se dá pěkně schovat do půdy i fasády.
Pavel Horský:
Citace: Vít Rotrekl 21.06.2022, 23:55
A všimnul si někdo, že tam žádný hromosvod není?
Jj, viz můj příspěvek.
Také vidím HVI jako jediné správné řešení i když vím, že se to popíračům těchto vodičů moc nelíbí. Ovšem ani jeden z těchto oponistů mi ještě nikdy neřekl srovnatelné nebo lepší řešení.
Na Žatecku máme borce, který dokumentaci obsahující řešení z HVI shodí ze stolu, zákazníkovi řekne, že mu to udělá levněji a celou soustavu udělá dle svého citu z AlMgSi a všemu pak nasadí korunu vydáním revizní zprávy, ve které je uvedeno, že PD nebyla k dispozici a to včetně protokolu řízení rizik. A ze všech stran investorů na něj slyším chválu, která se pak v ústech profíků naopak mění na síru a hněv. Myslím, že se blíží období, kdy mu pšenka moc nepokvete :)
Zdeněk Friedrich:
Citace: pegas100 22.06.2022, 06:57
On ten HVI se dá pěkně schovat do půdy i fasády.
To určitě ano, ale v dokončené stavbě se pod SDK a zateplení v zařízené místnosti a do fasády, už investorovi nebude chtít zasahovat. Na půdě, kdy je možnost vedení po krokvi od hřebenu, až k podbití, dodatečná instalace pod střechou problém není.
Citace: Pavel Horský 22.06.2022, 07:17
Myslím, že se blíží období, kdy mu pšenka moc nepokvete :)
Podle toho co vidím na většině novostaveb bych to tak optimisticky neviděl.
František Šohajda:
Jen doplním vlákno...
Včera jsem jel autem, nebyl provoz tak se dívám na novostavby na vesnicích, tak přes polovina nových (a snad i zkolaudovaných) RD je bez hromosvodu?
některí měli i fotovoltaiku na střeše a bez hromosvodu celý dům?
A druhá polovina špatně provedený hromosvod! Třeba u nerez komínů , jímač velmi blízko
komínu-přeskok bude na 100% !A to jsou nové RD , odhad tak do 5 let!
(A to byli RD postavené na volné ploše, kde se bývá už i 10 let?)
Jak to pak kolaudují SÚ?
Jak je to u vás?? :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana