Pomohou satelitu při malé vzdálenosti od svodu i třeba 3m HVI?

<< < (3/7) > >>

František Šohajda:
Citace

A všimnul si někdo, že tam žádný hromosvod není?

všimnul jsem si....
Citace

Ne uchytit /uzemnit/ na plech?

pegas100:
HVI je ideální pro všechny ty co křičí, jak se jim hromosvod nelíbí. On ten HVI se dá pěkně schovat do půdy i fasády.

Pavel Horský:
Citace: Vít Rotrekl  21.06.2022, 23:55

A všimnul si někdo, že tam žádný hromosvod není?

Jj, viz můj příspěvek.
Také vidím HVI jako jediné správné řešení i když vím, že se to popíračům těchto vodičů moc nelíbí. Ovšem ani jeden z těchto oponistů mi ještě nikdy neřekl srovnatelné nebo lepší řešení.
Na Žatecku máme borce, který dokumentaci obsahující řešení z HVI shodí ze stolu, zákazníkovi řekne, že mu to udělá levněji a celou soustavu udělá dle svého citu z AlMgSi a všemu pak nasadí korunu vydáním revizní zprávy, ve které je uvedeno, že PD nebyla k dispozici a to včetně protokolu řízení rizik. A ze všech stran investorů na něj slyším chválu, která se pak v ústech profíků naopak mění na síru a hněv. Myslím, že se blíží období, kdy mu pšenka moc nepokvete  :)

Zdeněk Friedrich:
Citace: pegas100  22.06.2022, 06:57

On ten HVI se dá pěkně schovat do půdy i fasády.

To určitě ano, ale v dokončené stavbě se pod SDK a zateplení v zařízené místnosti a do fasády, už investorovi nebude chtít zasahovat. Na půdě, kdy je možnost vedení po krokvi od hřebenu, až k podbití, dodatečná instalace pod střechou problém není.

Citace: Pavel Horský  22.06.2022, 07:17

Myslím, že se blíží období, kdy mu pšenka moc nepokvete  :)

Podle toho co vidím na většině novostaveb bych to tak optimisticky neviděl.

František Šohajda:
Jen doplním vlákno...

Včera jsem jel autem, nebyl provoz tak se dívám na novostavby na vesnicích, tak přes polovina nových (a snad i zkolaudovaných) RD je bez  hromosvodu?
některí měli i fotovoltaiku na střeše a bez hromosvodu celý dům?

A druhá polovina špatně provedený hromosvod! Třeba u nerez komínů ,   jímač velmi blízko
komínu-přeskok bude na 100% !A to jsou nové RD ,  odhad tak do 5 let!

(A to byli RD postavené na volné ploše, kde se bývá už i 10 let?)

Jak  to pak kolaudují SÚ?
Jak je to u vás?? :(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana