Mohu dovolit na stavbě provoz míchačky s přívodem 3L+PEN?
Kamil Novák:
Citace: Jiří Kantner 17.06.2022, 08:28
Tak z jiného konce: co komu brání použít na 5 polovou zásuvku tento adaptér? https://www.eeee.cz/obchod/a-1653_43-10006545_00-adapter-400v-ip44-16a-z-5-pol-na-4-pol-sez-p-10544.html
Zkoušel jste ten váš odkaz? :o
David Hruda:
Citace: Kamil Novák 18.06.2022, 13:53
Zkoušel jste ten váš odkaz? :o
:D
Zajímavé.
Btw přečtěte si ty "básně", jestli se chcete pobavit.
M S:
Lokálne fórum má cenzúrujúce nutkania. Stačí prejaviť vďak, pozdraviť, linknúť obchod, ktorý padol do nepriazne osudu a podobne.
Do budúcnosti skopírujte všetko za .cz/, dajte do google a väčšinou nájde, o čo išlo.
Martin Kurka:
Citace: František Šohajda 16.06.2022, 17:08
Staveniště je stejný jako průmysl??
Ne to rozhodně není, myslel jsem tím, že v průmyslu je tento způsob zapojení korektní i při použití proudového chrániče a že nechápu, proč by neměl být korektní i na staveništi, kde je proudový chránič (na rozdíl od průmyslu) taxativně povinný. Ale i v průmyslu platí obecný požadavek, že PEN se rozpojovat nesmí a proto při potřebě N vodiče, musí být zásuvka 5-pólová.
A proto se ptám, protože je možné, že jsou 4-pólové zásuvky na stavbě zakázané nějakým předpisem a proto by mne zajímalo jakým předpisem. A jestli může někdo doplnit, jsou zakázané i v domovních rozvodech? Já jen vím, že již bez výjimky musí být všechny zásuvky v bytové oblasti elektriky přes proudový chránič. Ale o nemožnosti 4 pólových a povinosti jen 5 pólových nevím. ani v bytové výstavbě
Milan Hudec:
Zejména by to bylo bezpečnostně kontraprodukti vní, napájet spotřebič se čtyřkolíkem nuceně přes adaptér 5/4.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana