Mohu dovolit na stavbě provoz míchačky s přívodem 3L+PEN?

<< < (7/7)

Peter Lovacký:
Citace: David Hruda  24.06.2022, 10:34

Když se podívám k sobě na chalupu, tak potkám:
- míchačku
- štípačku
- čerpadlo
- pilu
a určitě jsem na něco zapomněl s vidlicí 3L+PE.

Ja sa na takéto EZ pozerám cez súbor EN60335, a nemyslím si, že v prevedení 3L+PE sú to výrobky určené pre domácnosť (laici)...
Z minulosti sú ale výrobné stroje čo si ľudia "zachránili" z fabriky, alebo sami vyrobili, ešte aj dneska často považované za domáce spotrebiče...
Určite neviem, no podľa môjho sa 3f hobby náradie pre laikov nevyrába...

Stavenisko napojené iba jednu 5p. si viem predstaviť,..
No stavenisko na jednej 4p. by bolo divné...(miešačka, píla a kopa aku...)
Normálne na bežnú stavbu stačí jedna 5p na staveniskový rozvádzač (a ten nech už si obsahuje zásuvky 4.p koľko chce..)
Z toho pohľadu mi príde 4p vedľa 5p na stavenisku zbytočná..

David Hruda:
Citace: Peter Lovacký  24.06.2022, 20:44

... Z minulosti sú ale výrobné stroje čo si ľudia "zachránili" z fabriky, alebo sami vyrobili, ešte aj dneska často považované za domáce spotrebiče...
Určite neviem, no podľa môjho sa 3f hobby náradie pre laikov nevyrába...

Nevím, jak to máte doma vy, ale míchačka, pila i čerpadlo jsou zakoupené v běžném obchodě před rokem 1989.
Štípačka je něčí výrobek, ale nepotřebuje N, tudíž není důvod na ni montovat 5P zástrčku.

Citace: Peter Lovacký  24.06.2022, 20:44

... Stavenisko napojené iba jednu 5p. si viem predstaviť,..
No stavenisko na jednej 4p. by bolo divné...(miešačka, píla a kopa aku...)
Normálne na bežnú stavbu stačí jedna 5p na staveniskový rozvádzač (a ten nech už si obsahuje zásuvky 4.p koľko chce..)
Z toho pohľadu mi príde 4p vedľa 5p na stavenisku zbytočná..

Téhle pasáži nerozumím, a vlastně ani nemám chuť se nad vašimi výplody nějak snažit. Ztráta času.

Václav Třetí:
Vloni jsem zapojoval zákazníkovi úplně novou domácí vodárnu Sigma a byla z výroby osazena vidlicí 400V 16A 4p. Nevidím důvod, proč by to tak nemohlo být: motor, tlakový spínač a motorový spouštěč jako hlavní vypínač a ochrana motoru.

Jiří Blažej:
A jaký je závěr? Může být tazatel bez obav a nechat zedníky pracovat? Možná to už má ale za tu dobu  hotovo, takže to nepotřebuje řešit ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana